BELEDİYE PERSONELİ ARAMA KURTARMA EĞİTİMLERİNİ ALDI

İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik Kapsamında İnegöl Belediyesi bünyesinde oluşturulan Arama Kurtarma Ekibinde görevli personel Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde arama kurtarma eğitimi aldı.

Yayınlama: 13.12.2016
712
A+
A-

Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde verilen eğitime 24 belediye personeli katıldı.  6-7 ve 8 Aralık günlerinde gerçekleşen ve arama kurtarma eğitimi alan belediye personeli Afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak davranışlar, Arama kurtarmada kullanılan araç ve gereçler ile kullanma becerileri, yaralı taşıma teknikleri vb. konularda alanında uzman kişiler tarafından eğitim aldılar. Arama Kurtarma eğitimi hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Hizmet ağını şehrin dört bir tarafında yayarak yaşamaktan mutluluk duyulan bir şehri yeniden imar etmek için gece gündüz demeden 7/24 hizmet çalışmalarımızı sürdürürken, hizmet kalitesini arttıran bir belediye olarak, ilçe halkına daha kaliteli hizmet sunabilmek adına personelimize yönelik eğitimlerin süreceğini” belirtti.

 

 “İNSAN MERKEZLİ YÖNETİM ANLAYIŞINI BENİMSİYORUZ”






İnsan merkezli yönetim anlayışını benimsediklerini, vatandaşların sorun ve ihtiyaçlarına öncelik vererek hizmetlerde eşitliği ilke edinen bir titizlikle çalışmaları sürdürdüklerini belirten Başkan Aktaş; “Bu kapsamda çağımızın gerektirdiği şartları yakalayabilmek, yeniliklere ayak uydurabilmek, daha kaliteli hizmet üretebilmek, kurum içinde motivasyonumuzu daha yüksek tutmak adına belediye olarak pek çok konuda dönem dönem eğitimler düzenliyoruz” dedi.

 

“İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİ BİRİNCİ ÖNCELİKLİ KONU OLARAK BELİRLEDİK”

Eğitim programlarına bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz diyen Aktaş; “Bu anlayışla hizmetlerin sürdürülebilirliği noktasında iş sağlığı ve güvenliğini birinci öncelikli konu olarak belirledik. Bu nedenle personelimize bu alanda eğitim verdiklerini ve her geçen gün bu alanda daha iyi bir konuma gelme noktasında elimizden gelen bütün gayreti göstermekteyiz.              Değişik alanlarda çalışan personelin iş güvenliği risklerini öğrenmesinin önemli olduğunu, her bireyin huzurlu bir şekilde çalışma hayatını sürdürmesine belediye olarak önem verdiklerini, özellikle personelin kendini geliştirebilmesi için belediye olarak her zaman gereken desteği vereceklerini” dile getirdi.

 

24 BELEDİYE PERSONELİ ARAMA KURTARMA EĞİTİMİ ALDI

Belediye personelimize verimli ve faydalı geçtiğini umduğumuz bir eğitimi daha gerçekleştirmiş olduk diyen Aktaş;

İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik Kapsamında belediyemiz bünyesinde oluşturulan Arama Kurtarma Ekibinde görevli 24 personelimiz Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde 6-7 ve 8 Aralık günlerinde arama kurtarma eğitimi aldı” dedi.

 

EĞİTİMİN İÇERİĞİ

Arama Kurtarma eğitiminde verilen konulara da değinen Başkan Aktaş; “Ülkemizde sıklıkla karşılaşılan afetler, Afetlerle Mücadelede Temel Bilgi ve Kavramlar, Afet Bilinci Kültürü, Afet hazırlıklarında Toplumsal Güç Birliği, Yaşam Çevremizdeki Riskler, Yaşam Çevremizdeki Risklerin Azaltılması, Afetlerin ilk 72 saati için hazırlık, Afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak davranışlar, Arama kurtarma mevzuatı, ekipler ve kuruluşları, Arama ve kurtarma temel bilgileri, Arama kurtarmada kullanılan araç ve gereçler ile kullanma becerileri, yaralı taşıma teknikleri, temel ilk yardım bilgisi konularında eğitim verildi. Ayrıca Bursa Afet Eğitim Merkezinde Deprem Similasyonu ile Maramara ve Van depremleri similasyonla gösterilirken, Karbonmoniksit Zehirlenmeleri hakkında bilgi verildi, dumanlı ortamda hareket tarzını Karbonmonoksit Simülasyonu ile uygulamalı olarak verildi. Temel yangın bilgisi ve söndürme tatbikatı da simülasyon ile gösterildi. JICA kıdemli gönüllüsü olarak Bursa Valiliği Afet Eğitim Merkezinde çalışan Sayın Mikiko Kashiwagi’de belediye personelimize 2011 Tōhoku depremi ve tsunamisi hakkında bilgi verdi” dedi.

 

Aktaş son olarak; “Bu tür eğitim programlarının artarak devam etmesi noktasında çalışmalarımızın bundan sonrada devam edeceğini buradan belirtir, eğitimi katılan belediye personelimize ve eğitimi veren Bursa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğündeki görevlilere teşekkürlerimizi sunar, eğitimin hayatımızın her noktasında olması temennisiyle, sevgi ve saygılarımı sunarım” diye konuştu.

 

HABER: KURUM BÜLTENİ



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş