Depremzede berber, çadır kentleri gezerek hizmete devam ediyor

Yayınlama: 20.03.2023
28
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde, yıkımın en çok yaşandığı Hatay’da kendisi de depremzede olan ve berberlik yapan 17 yaşındaki Emre Kuş, elinde taşıdığı malzemelerle çadır kentlerdeki vatandaşlara saç tıraşı yapıyor.

Afet öncesi bir erkek kuaföründe berberlik yapan 17 yaşındaki Emre Kuş’un çalıştığı iş yeri de depremde ağır hasar gördü, kullanılamaz hale geldi.

Ailesiyle çadır kentte kalan Kuş, patronunun kendisine verdiği malzemelerle ihtiyaç duyulan çadır kentlere giderek hem eski müşterilerinin hem de diğer depremzedelerin tıraşını yapıyor.

Antakya Küçükdalyan Mahallesi’nde araba pazarı alanına kurulan çadır kentte depremzedelere hizmet sunan Kuş, AA muhabirine, depremden sonra hem evlerini hem de işini kaybettiğini söyledi.






Depremin ardından ailesiyle çadırda kalmaya başladıklarını anlatan Kuş, bir süre sonra eski müşterilerinin tıraş için kendisini aradığını belirtti.

Patronunun kendisine ekipmanları vermesiyle yeniden işe başladığını anlatan Kuş, “Günde 5’e yakın çadır kentte gidiyorum. Benim burada bir hizmet bedelim de yok. Çoğu kişiden para almıyorum. Veren olursa yani ufak tefek şeyler veriyorlar. Ben de kendimce hizmet sunmaya çalışıyorum.” dedi.

Çadır kentte kalan Tuncay Kurtoğlu, büyük afetin ardından yaşama adapte olmaya çalıştıklarını söyledi.

Hatay’ı tekrar ayağa kaldıracaklarına inançlarının tam olduğunu dile getiren Kurtoğlu, “Devletimizden Allah razı olsun. Bizi kimseye muhtaç etmedi her şeyimizi, yiyecekten gıdaya, giysisine kadar hepsini verdiler. Bugün tıraş olduk. Allah’a şükür, böyle gençler bize her zaman lazım. Bizi bu saatten sonra gençler ayakta tutacak.” diye konuştu.

Hataylı berber müşterilerine sokakta hizmet veriyor

Depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Hatay’ın Defne ilçesinde, berber Olcay Duman, müşterilerini iş yerinin önünde tıraş etmeye başladı.

İlçenin işlek noktalarından Atatürk Bulvarı’nda faaliyet gösteren birçok iş yeri, depremlerde hasar gördü.

Bulvardaki 4 katlı bir binanın zemin katında dükkanı bulunan Olcay Duman, işbaşı yapmaya karar verdi.

Depremde hafif hasar gören binadaki dükkanından koltuk ve diğer malzemeleri çıkaran Duman, burada hizmet vermeye başladı.

Olcay Duman, AA muhabirine, depremde kayınpederinin enkazda kalarak can verdiğini, bazı akrabalarını da yitirdiğini dile getirdi.

Olası bir depremde dükkanın bulunduğu binanın yıkılabileceği endişesiyle iş yerinin önünde müşterilerine hizmet vermeyi düşündüğünü belirten Duman, koltuk ve malzemeleri dışarı çıkardığını ifade ederek, şöyle konuştu:

“İçeride faaliyet yapamıyoruz, müşteriler de baya sıkıştırdı. İnsanlar tıraş olmak istiyor, temizlik istiyor, hijyen istiyor. Ondan dolayı aklımıza böyle bir şey geldi. Koltuğu dışarı aldık. O şekilde faaliyete yapmaya çalışıyoruz. Birkaç gündür bu şekilde hizmet veriyoruz.”

Komşu esnafın da yavaş yavaş dükkanını açmaya başladığını dile getiren Duman, yaraların el birliğiyle sarılacağını ve ilçenin yeniden ayağa kalkacağına inandığını sözlerine ekledi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş