Elazığdan Halepe 4 Tır Yardım

Elazığ’da “Halep’e Yol Açın” kampanyası kapsamında 4 tır yardım Halep’e ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Yayınlama: 02.02.2017
1.222
A+
A-

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) tarafından başlatılan “Halep’e Yol Açın” kampanyası kapsamında derneğin Elazığ Şubesi öncülüğünde, Elazığ Belediyesi ve Memur-Sen İl Temsilciliğinin katkılarıyla 4 tır insani yardımı malzemesi toplandı. Toplanan yardımlar bugün Halep’e doğru yola çıktı. Son gönderilen 4 tır yardımla Elazığ’dan Suriye’ye 76 tır yardım gönderilmiş oldu.

Tarih boyunca Türk halkının her zaman mazlumun yanında ve zalimin karşısında olduğunu belirten Belediye Başkan Yardımcısı Mashar Ayas, “Türk halkı Suriye olayında yaklaşık 5 yıldır Suriyeli mazlumların yanında olmuştur. Bu anlamda da Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde ülkemizde yaklaşık 3,5 milyon Suriyeli mülteciyi misafir etmekteyiz. Onların gıda ve giyinme gibi masraflarını devletimiz karşılamaktadır. Ülkenin dört bir yanında gerek İHH gerekse STK, valilik ve belediyelerimiz tarafından yardım kampanyaları düzenlenmektedir. Bugün de İHH, Elazığ Belediyesi ve Memur-Sen ile yapmış olduğumuz kampanya neticesinde un, gıda ve battaniye gibi insani ihtiyaçlardan oluşan 4 adet tır yardım toplanmıştır. Elazığ’da bugüne kadar Suriye olayları başladığından beri 76’ncı tırı uğurlayacağız” dedi.

Memur-Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi ise, “Dünyanın bir tarafında beslenme, barınma ve giyinme gibi ihtiyaçlarını karşılamayan insanlar varken diğer tarafında da zayıflamak için para harcayan insanlar var. Biz Müslümanlar olarak ümmet bilinci ile nerede bir mazlum varsa İHH’mızın bu tür kampanyaları ile bu insanlara el uzatmak derdindeyiz” diye konuştu.






Kampanyanın sonunda geldiklerini ve yardımları topladıklarını dile getiren İHH Elazığ Şubesi Başkanı Erdal Altunbaş da, Elazığ halkının yardımlarını Suriye’nin iç kesimlerine ulaştıracaklarını ifade etti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş