ERTUĞRULGAZİ’DE NÖBET DEĞİŞİMİ

İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği’nin 10. Olağan Genel Kurul Toplantısı, önceki gün akşam gerçekleştirildi. Mevcut Başkanı Mehmet Yılmaz , görevini Mehmet Erim’e devretti.

Yayınlama: 28.10.2016
1.269
A+
A-

İnegöl Ertuğrulgazi Dernek Lokalinde saat 20.00’de düzenlenen kongre öncesinde, dernek yönetimi tarafından 500 kişilik aşure ikramında bulunuldu.

 

Kongreye, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban , AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve bazı  yönetim kurulu üyeleri, MHP İlçe Başkanı Mustafa Sipahi ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile CHP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar ve yönetimi, Saadet Partisi İnegöl İlçe Yönetimi, bazı dernek ve oda başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.






 

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Eski İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Yılmaz, “Ertuğrul Gaz i Derneğinde başkan olmak gerçekten büyük bir şeref ve onurdur. Ben geriye dönüp baktığımda, her hafta bir program yapmışız. Zaman içinde yönetimde değişimler oldu ama hakikaten güzel işler başardık. Yapılan işler İnegöl ve Türkiye çapında ses getirdi. Diriliş dizisinin oyuncuları, Türkiye’de ilk defa bizim derneğimiz vasıtasıyla İnegöl’de program yaptılar. Bayırbucak Türkmenlerine yaptığımız yardım da Türkiye çapında ses getirdi. Bunların dışında çeşitli kültürel programlar düzenledik. Her sene Ertuğrulgazi’yi anma şölenlerini bu sene biraz daha farklı yaptık. Bu işler sadece yönetim kurulu ile değil gençlik kolları ve kadın kollarının çabasıyla, üyelerimizin azmiyle yapıldı. Ben hepsine çok teşekkür ediyorum. Şahsi olarak bizlere desteklerde bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür ediyorum. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe, Kültür Bakanlığımız, muhtarlarımız, STK ve derneklerimize de teşekkür ediyorum. Her genel seçimlerde bizimle olan ve değer verdiklerini gösteren siyasi partilere de teşekkür ediyorum. Kısaca özetlemek gerekirse çok güzel şeyler oldu. Ertuğrulgazi Derneği geçmişimiz ve geleceğimiz arasın da bir köprü. Biz bu geleneği bugüne taşıdık. Katılan ve destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ise, “Az önce sevgili başkanım işlerden icraatlardan bahsettiler. Alınlarının akıyla da bu işin içinden çıktılar. Daha sonra gelecek olanlarda bu işi bu çizgide devam ettirecekler. Belediye hepimizin belediyesi. Kapımızı Ertuğrulgazi Derneği çalmışsa, bizde elimizden geleni yapıyoruz. İhtiyaçları varsa belediye ile diğer kurumlar ile karşılanır. Dernekçiliğin ne kadar zor olduğunu bizzat görev almasam da içinde olduğumuz için iyi kötü görüyoruz. Çok büyük bir meşakkat gerekiyor. İşin maddi boyutundan ziyade  çok kafa yormak gerekiyor. Ben bundan önce görev yapan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yeni seçilecek yönetime başarılar diliyor, tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından açık oylama ile yapılan seçim sonucunda, üyelerin oybirliği ile İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği Başkanlığı görevine Mehmet Erim getirildi. Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: Cihan Demirtaş, Özkan Yavuz, Fikri Erim, Sabri Güden, Fatih Demircan, Mustafa Çelik, Uğur Acar, Hasan Budak, İsmail Çimen, Adem Fıçıcı, Neşe Turhal, Mutlu Bal.

 

DERNEĞİMİZİ DAHA İYİ YERLERE ULAŞTIRACAĞIZ

Başkanlığa seçilen Erim, teşekkür konuşmasında şu ifadeleri kullandı: ” Öncelikle Mehmet Yılmaz beye ve yönetimine bugüne kadar yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz. Derneğimizin ileri gelenleri ve gönüldaşlarımızın teveccühü ile bizleri bu göreve layık görmüşlerdir kedilerine ve tüm gönüldaşlarıma huzurunuzda teşekkür ediyorum. İşimiz zor, yolumuz çetin. Bunun bilincinde olarak bu yola çıktık sizlerde dualarınızı bekliyoruz. Derneğimiz kurulduğu günden bugüne geçen 18 yıl boyunca gerek İnegöl gerekse İnegöl dışında hatta gerekse yurtdışında ses getiren, konuşulan bir dernek olmuştur. İnşallah derneğimizi şimdi kurulacak olan yönetim ile birlikte 20. yılına taşıyacak ve umarız ki sizler ve yönetim kurulunda ki arkadaşlarımız olarak, derneğimizi şimdi ki durumundan daha iyi yerlere ulaştıracağız”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş