Kardak Kayalıklarında Sesiz Bekleyiş

Her yıl düzenli olarak 30 Ocak’ta Kardak kayalıklarına gelerek anma töreni düzenleyen Yunanistan askeri birliği bu yıl kayalıklara uğramadı.

Yayınlama: 30.01.2017
1.087
A+
A-

1996 yılında Yunan helikopteri Kardak yakınlarında düşmüş ve 3 yunan askeri olayda hayatını kaybetmişti. Her yıl düzenli olarak 30 Ocak günü Kardak kayalıklarının yakınlarına gelerek çelek bırakan Yunan ordusu bu yıl çelenk bırakmaya gelmedi. Geçtiğimiz yıl helikopter ile Kardak kayalıklarına gelen Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, helikopter kazasından hayatını kaybeden, Yunanlı subaylar Kristodulos Karathanasi, Panagiotis Vlachakouve, Hector Gialopso anısına çelenk bırakmıştı.

1 Hücum botu 2 sahil güvenlik Kardak’ta kuş uçurtmadı

Türkiye ile Yunanistan’ı 1996’da savaşın eşiğine getiren Ege`deki Kardak kayalıkları bugün sessizliğini korudu. Her gün Kardak kayalıklarına gelen Yunan Sahil Güvenlik ekipleri bugün kayalıklara uğramadı. Türk sahil güvenlik ekipleri ise Kardak etrafında nöbetlerine devam etti. Olası bir sınır ihlali için Kardak’ın etrafından devriye atan 2 Türk sahil güvenlik botunun yanı sıra bir tanede hücum botu kayalıkların etrafından kuş uçurtmadı.






Genelkurmay başkanı Kardak’ta

Dün sabah saatlerinde Bodrum’a gelen Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar ise denizde 2 hücum botu 4 sahil güvenlik botu ve sat komandolarını taşınan 2 askeri bot eşliğin Kardak kayalıklarına geldi. Akar bir süre Kardak kayallıklarının etrafından denetim yaptıktan sonra Bodrum’a dönerek 2 helikopter ile ilçeden ayrıldı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş