KIRSAL MAHALLELER FİTNES ALANLARINA KAVUŞUYOR

İnegöl Belediyesi Büyükşehir Yasasının ardından köy statüsünden kırsal mahalleye dönüşen yerleşim yerlerine hizmet götürmeye devam ediyor. Bu kapsamda 14 kırsal mahallede açık hava spor aletleri(fitnes) alanı oluşturuldu.

Yayınlama: 21.10.2016
928
A+
A-

Belirli bir plan doğrultusunda yollar, köprüler, arazi yolları tesviyesi, futbol sahaları, köy meydanları, camii bahçe düzenlemeleri ve çocuk parkları gibi pek çok projeyi hayata geçiren İnegöl Belediyesi son olarak 14 kırsal mahalleye fitnes alanı kazandırdı.

 

“KIRSAL MAHALLELERİMİZE HİZMET GÖTÜRME GAYRETİNDEYİZ”






14 kırsal mahalleye kazandırılan fitnes alanlarından Yeniköy’deki fitnes alanında Yeniköy Mahalle Muhtarı İlhan Yavuz, İnegöl Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Sabri Mert ve müdürlük çalışanları ile incelemede bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit; “Merkez ya da kırsal ayrım yapmadan şehrimizin dört bir yanını ihya etmeye yönelik çalışmalarımıza her gün yeni bir proje ekleyerek daha yaşanabilir bir İnegöl için çalışıyoruz. İnegöl Belediyesi olarak Büyükşehir Yasasının ardından belediyemiz bünyesine katılan kırsal mahallelerimize hizmet götürme gayretindeyiz” dedi.

 

71 KIRSAL MAHALLEMİZE ÇOCUK OYUN ALANI OLUŞTURDUK

Belediye olarak kırsal mahalleleri kalkındırmak adına çalışmalarımızı belirli bir plan doğrultusunda yapmaya devam ederek kırsal mahallerimizi şehir standartlarına ulaştırmayı amaçlıyoruz diyen Yiğit; “Alt yapı ve üst yapı gibi hayati önem taşıyan hizmetlerin yanında sosyal hizmet alanında da yeni mahallelerimizi merkez mahallelerimiz kadar önemsiyoruz. Bu kapsamda çocuk parkı olmayan mahallemize çocuk oyun alanı kazandırdık. Bu manada 2014 yılı içerisinde 14, 2015 yılında da 26 ve 2016 yılı içerisinde de 31 olmak üzere toplamda 71 yeni mahallemize çocuk oyun alanı oluşturduk” dedi.

 

14 KIRSAL MAHALLEMİZE FİTNES ALANI

Çocuk oyun alanı tamamlanmış Kırsal mahallelerimize de 2016 yılından itibaren açık hava spor aletleri(fitnes) montajı uygulamasına başladıklarını belirten Yiğit; “Bu kapsamda 14 kırsal mahallemizde (Çeltikçi,Hasanpaşa,Hocaköy,Kurşunlu,Deydinler,Tahtaköprü,Yenice(gölet),Şehitler,Ortaköy,Çitli,İsaören,Küçük Yenice, İhsaniye ve Yeniköy Mahalleleri)açık hava spor aletleri(fitnes) montajı tamamlanmıştır. Bugünde Yeniköy’de hayata geçirilen fitnes alanını incelemeye geldik. Diğer kırsal mahallelerimizde fitnes alanı oluşturma çalışmalarımız şu an devam ediyor, en kısa sürede her birinin açılışını gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Açık hava spor aletlerinin montajının tamamlanmasının ardından etrafı bordür ile çevrilip zeminde kum dolgusu yapılarak kullanıma hazır hale getirilmiştir. Bu çalışmanın her birinin maliyeti yaklaşık olarak 15.000 TL’dir” dedi.

 

BURSA BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

Kırsal mahallelerimizde yaptığımız bu çalışmalarımızı aciliyet durumuna göre belli bir plan doğrultusunda yapıyoruz diyen Yiğit; “Bundan sonra da kırsal mahallelerimizde yürüteceğimiz çalışmalarımızı gerek ekiplerimizin tespit ettiği eksiklikler gerekse muhtarlarımızdan gelen taleplere göre yapmaya devam edeceğiz. Hedefimiz; İnegöl’de yaşayan tüm hemşerilerimize eşit hizmet götürmek. Bu sebeple İnegöl’ümüzün her bir köşesini ihya ederek, hep birlikte daha güzel bir şehirde yaşamanın yolunu arıyoruz. Bu arada şunu da belirtmek isterim ki kırsal mahallelerimizde oluşturduğumuz açık hava spor aletlerini bizlere tedarik eden Bursa Büyükşehir Belediyesine huzurlarınızda teşekkürlerimizi sunmak istiyorum” dedi.

 

Yiğit son olarak; “Yeniköy başta olmak üzere 14 kırsal mahallemize kazandırılan fitnes alanlarının mahalle sakinlerimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni eder, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

 

Yeniköy Muhtarı İlhan Yavuz da;Hizmet noktasında her zaman yanımızda olan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a ve tüm belediye çalışanlarına mahalle sakinleri adına teşekkürlerimizi sunarken, mahallemize kazandırılan fitnes alanı içinde hem İnegöl Belediyesine hem de Büyükşehir Belediyesine şükranlarımızı belirtir, saygılarımı sunarım” dedi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş