KÜLTÜR MERKEZİ OLACAK

Milli eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İnegöl´deki FETÖ´nün eski dersanesinin kültür merkezi olacağını açıkladı. İnegöl Kütüphanesi arkasındaki FETÖ´nün kapatılan dersanesi İnegöl Belediyesi´nin Kültür Sanat Kongre Vadisi olacak.

Yayınlama: 26.10.2016
900
A+
A-

FETÖ soruşturmasında kapatılarak el konulan Yeni Bahar Ortaokulu ve FEM dersanesi binası Kültür merkezi olacak.

 

PROJEMİZİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ






Belediye Başkanı Alinur Aktaş, daha önce yaptığı açıklamada “Daha önce FETÖ´nün kullandığı dershane ve okul zaten milletin malıydı. Biz de millete geçsin dedik. Bununla alakalı talebimizi İl Başkanımız, milletvekillerimiz ve Sayın Valimiz aracılığıyla ilgili makamlara ilettik. Şuanda boş olan bina okul yapılamıyor çünkü bahçesi yok. Eğer bu alan dönüştürülürse bunun ihalesine bu sene sonunda çıkacağız. Ama dönüştürülmezse biz projemizi gerçekleştireceğiz” demişti.

 

Antalya´da açıklama yapan Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Eğitimden Üretime Sektörle İşbirliği” temasıyla düzenlenen 2. Eğitim Kongresinin açılışındaki konuşmasında, FETÖ soruşturmaları kapsamında kapatılan özel okulların hemen hepsini MEB´in kullanacağını belirtti.

 

BELEDİYE OKUL YAPACAK

Bakan Yılmaz, Elazığ´da bir okulun Emniyet Genel Müdürlüğüne tahsis edildiğini, İnegöl´de bir okulun eğitim olarak kullanılamayacağından, buranın bir kültür merkezi yapılmasının daha uygun olacağına karar verildiğini aktardı. Bakan Yılmaz, kültür merkezi olarak tahsis edilecek yer karşılığında bir okul yapılması konusunda iradenin belirtildiğini de ifade etti.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş