Mersinde Fetö Operasyonunda 18 Kişi Adliyeye Sevk Edildi

Mersin’de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında örgüt faaliyetlerine devam ettikleri ve finans sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 14 kişi ile örgütün gizli haberleşme ağı olan ’Bylock’u kullandıkları tespit edilen 4 kişi adliyeye sevk edildi.

Yayınlama: 30.01.2017
734
A+
A-

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen çalışmalar devam ediyor. Müşteki, tanıklar, şüphelilerin ifadelerinden ve yapılan çalışmalardan yola çıkılarak Mersin’de örgüt faaliyetlerine devam ettikleri, finans sağladıkları iddiasıyla 14 kişi ile örgütün gizli haberleşme ağı olan ’Bylock’u kullandıkları tespit edilen 4 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Başsavcılığın talimatıyla Mersin İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda 6’sı kadın 18 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çeşitli örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

Bugün emniyette ifadeleri tamamlanan 18 kişi yoğun güvenlik önlemleri altında Toros Devlet Hastanesi’nde sağlık muayenesinden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi. Adliyede şüphelilerden biri, çekim yapan basın mensuplarına bastonla vurmaya çalışırken, şahsı polis tuttu.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş