TİYATROLU AİLE SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR

İnegöl’de 5 yıldan bu yana okullarda velilere yönelik tiyatrolu eğitimler gerçekleştiren Psiko Tiyatro Derneği, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında da okullara giderek, velilerin sorunlarına ışık tutmaya, onlara yardımcı olmaya devam ediyor.

Yayınlama: 04.11.2016
1.347
A+
A-

Anne-babaların çocuklara yaklaşımları ve çocuk yetiştirme konularında yapılan yanlışların drama yoluyla velilere farkındalık yaratıldığı seminer, hem İnegöl de hem de Bursa’da pek çok okulda sahnelendi ve büyük beğeniyle karşılandı. Geçtiğimiz Ekim ayında İnegöl’de Ticaret Sanayi İ.Ö.O, İshakpaşa Ana okulu, Kaşıkçı İ.Ö.O ve son olarak da  Bursa İbni Sina İlkokulunda velilerle buluşan Psiko-tiyatro ekibi, yine bu alandaki farklı ve eğitici yaklaşımını sürdürüyor.

 

Psiko Tiyatro Derneği Üyelerinden Rehber Öğretmeni Mehmet Sarı ve Temel Koçak’ın sunuculuğunda yapılan tiyatrolu gösterilerde, Mehmet Sarı ailelere çocuklara nasıl davranılması gerektiği ve nasıl çocuk yetiştirilmesi gerektiği konularında bilgi verirken, Temel Koçak’ta teknoloji bağımlılığı ile ilgili velilere sunum yapıyor. Öğretmenlerin ağırlıklı olduğu tiyatro ekibi de yapılan hataları sahnede canlandırarak velilere sunuyor. Ailelerin, farkına varmadan veya çocuklara yardımcı olmak amacıyla yaptıkları hatalar üzerinde duruluyor.






 

Dernek Başkanı Volkan Derman, her yıl büyük bir beğeniyle karşılanan seminerlere gün geçtikçe  ilginin daha da arttığını, gerek İnegöl içi gerekse Bursa’dan pek çok okuldan davet aldıklarını, çoğunluğu öğretmen olan grubun bu davetlere yetişmekte zorlandıklarını dile getirerek, “Yıllardır böyle bir taleple karşılanmak, yaptığımız işin ne kadar verimli olduğunu, bu alandaki büyük bir ihtiyacı karşıladığımızı  ve bu alanda hedefimize ulaştığımızı gösteriyor. Dopdolu bir Ekim ayı geçirdik. Biz Kasım ayında da yine okullarda velilerle birlikte olmaya devam edeceğiz. Şükrü Nail Ortaokulu, Hacer Salih İlkokulu, Gaziosmanpaşa Ortaokulu, Altı Eylül Ortaokulu bu ay ziyaret edeceğimiz okullar. Dernek olarak bu anları heyecanla bekliyoruz. Sözlerime son vermeden, önce bize her zaman desteğini esirgemeyen İnegöl Belediyesi’ne, Kent Konseyi’ne, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve bizleri okullarında en iyi şekilde karşılayan, misafir eden okul idarelerine çok teşekkür ederiz” dedi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş