11. SÜNNET ŞÖLENİ İÇİN KAYITLAR BAŞLADI 249 ÇOCUK ERKEKLİĞE ADIMA ATACAK

İnegöl Belediyesi’nin geleneksel Sünnet Şöleni için kayıtlar başladı. Bu yıl 11’incisi düzenlenecek sünnet şöleninde hedef, 15 Temmuz hain darbe girişiminde vatanı için canını feda eden 249 şehidin anısına 249 çocuğun sünnet ettirilmesi.

Yayınlama: 04.07.2017
548
A+
A-

İnegöl Belediyesi, her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği Sünnet Şöleninin bu yıl 11’incisini düzenliyor. 1 Ağustos 2017 Salı günü yapılacak sünnet şöleni öncesi kayıtlar bugün itibariyle alınmaya başlarken, sünnet şöleninde yer almak isteyenler 21 Temmuz 2017 Cuma günü mesai bitimine kadar kayıt yaptırabilecek. Bu yıl yapılacak sünnet şöleninde; 15 Temmuz hain darbe girişiminde vatanı uğruna canını veren 249 şehidimizin anısına 249 çocuğun sünnet ettirilmesi hedefleniyor.

 

“BİZLERE YÜKLEDİĞİNİZ SORUMLULUĞUN BİLİNCİNDEYİZ”






İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bugün Başkan Yardımcılarıyla birlikte makamında düzenlediği basın toplantısında 11. Sünnet Şölenine ilişkin açıklamalarda bulundu. Belediyelerin sadece alt yapı ve üst yapıyla ilgilenmediğini, aynı zamanda bu tür sosyal ve kültürel faaliyetlere de imza attığını ifade eden Aktaş, “Bugün Başkan Yardımcılarımızla birlikte her yıl geleneksel hale getirdiğimiz sünnet şöleniyle alakalı organizasyonun detaylarını kamuoyu ile paylaşmak için bir araya geldik. İnegöl Belediyesi olarak Peygamber Efendimizin güzel bir adeti olan ve çocuklarımızın erkekliğe ilk adımı attıkları, onlar için çok özel bir an olan sünnet şölenini bir şölen havasında icra etmek için her yıl farklı organizasyonlar yapıyoruz. Bizatihi kendimizin yaptığı sünnet şölenleri olduğu gibi maddi destek verdiğimiz, sponsor olduğumuz, aracı olduğumuz organizasyonlar da olmuştu biliyorsunuz. Belediye sadece alt yapı ve üst yapıyla alakalı çalışmaz, belediye sadece park, yeşil alan, spor tesisi yapmaz. Belediye aynı zamanda sosyal ve kültürel tüm alanlarda değişik faaliyetlere imza atar. Tabi şunu da ifade etmeliyim ki bizlere yüklediğiniz sorumluluğun bilincindeyiz. Vermiş olduğunuz yetki ve bize duyduğunuz güveni kutsal bir emanet olarak kabul ediyoruz. Bu noktada da her geçen gün farklı projeler geliştirmeye çalışıyoruz. Buna layık olabilmek için elimizden gelen bütün gayreti ortaya koyuyoruz” dedi.

 

UMUTELİ SOSYAL YARDIM MERKEZİ YÜZLERCE İNSANIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Umuteli Sosyal Yardım Merkezi aracılığıyla yüzlerce insanın yüzünün güldürüldüğünü kaydeden Aktaş, “Bütün hayır hasenat işlerimizi, ihtiyaç sahibi ailelerimizle ilgili işleri çok fazla kamuoyu ile paylaşmasak da Umuteli Sosyal Yardım Merkezi aracılığıyla gerçekleştiriyoruz. Bunlar bazen ev eşyası yardımı, bazen bir düğün organizasyonunun baştan sona icra edilmesi, bazen gıda yardımı, kırtasiye yardımı, konfeksiyon yardımı, zekatların yönlendirilmesi, asker aile yardımı, ramazan ayı gıda yardımı, toplu sünnetler, hatta ve hatta ev temizliği ve bakımından ihtiyaç sahibi ailenin evini yapmaya kadar farklı organizasyonlar olarak tezahür ediyor ve Allah’a hamdolsun güçlü bir belediye olarak işadamlarımız ve hayırseverlerden aldığımız desteklerle bu manada onlarca, yüzlerce insanın yüzünü güldürdük” diye konuştu.

 

249 ŞEHİDİN ANISINA, 249 ÇOCUK SÜNNET ETTİRİLECEK

Başkan Aktaş, sünnet şölenini de birçok alanda yardımlarını sürdüren Umuteli Sosyal Yardım Merkezi organizasyonuyla gerçekleştireceklerini söyledi. Ayrıca hedeflerinin 249 çocuğun sünnet ettirilmesi olduğunu vurgulayan Aktaş, “Sünnet Şölenimizi de yine Umuteli marifetiyle icra edeceğiz. Bu yıl Belediyemizin 147’nci yılı. Ama bu sayıyla alakalı bir takıntı olmasın. Bizim hedef sayımız 249. Malum 15 Temmuz’un 249 şehidi var ve o şehitler bu memleketin bağımsızlığının sembollerindendir. Onlar bizim özelimizdir. Biz de onlara atfen 249 çocuğumuzun sünnet organizasyonunu icra etmek istiyoruz. Bununla alakalı hedef tarihimiz de 1 Ağustos 2017 Salı akşamı gerçekleştirilecek” şeklinde konuştu.

 

“ÇOCUKLARIMIZA UNUTULMAZ BİR SÜNNET ŞÖLENİ YAŞATACAĞIZ”

Bugün itibariyle başlayan kayıtların 17 gün süreceğini dile getirerek kayıtlarla alakalı da bilgiler paylaşan Aktaş, şöyle konuştu: “Sünnet şölenimiz için 21 merkez mahallemiz, 4 tane beldeden dönüşen mahallemiz ve 91 kırsal mahallemiz olmak üzere tüm alanlardan bununla alakalı başvuru alacağız. Kayıtlarımız bugün başladı. Son kayıt tarihimiz de 21 Temmuz 2017 Cuma. Bugün baktığımızda 17 gün gibi bir kayıt süresi var. Kayıt için İnegöl Belediyemizin Umuteli Sosyal Yardım Merkezinin yanı sıra; Akhisar, Huzur, Cerrah, Yeniceköy, Kurşunlu ve Alanyurt’ta bulunan Belediye irtibat noktalarına başvurular yapılabilir. Sünnet çocuklarının tüm masraflarını İnegöl Belediyesi Umuteli Sosyal Yardım Merkezi olarak bizler karşılıyoruz. Ayakkabı ve sünnet kıyafetlerinin tamamı Umuteli tarafından hediye edilecek. Şölen günü de yapacağımız etkinliklerle çocuklarımıza unutulmaz bir an yaşatacağız. Tabi bunları yaparken de final akşamı ilçe halkımızla beraber coşkulu ve heyecanlı bir katılımla organizasyonu icra etmiş olacağız. Ben ailelerimizin 6 yaş üzeri çocuklarla alakalı bu pozisyona müsait ailelerimize şimdiden müracaat için çağrıda bulunuyorum. Hayırlı uğurlu olsun.”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş