15 gün 2 şebeke çöktü, 6 kişi tutuklandı

İnegöl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından son 15 gün içerisinde 2 suç şebekesi çökertilirken, yapılan tüm operasyonlarda toplam 6 kişi tutuklandı.

Yayınlama: 13.09.2018
417
A+
A-

İnegöl Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin’in göreve başlamasının ardından İnegöl’de suç şebekelerine yönelik çok sayıda operasyon gerçekleştirlidi.

 

Özellikle uyuşturucu,hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı önleyici tedbirler ve olayın yaşanmasınnı ardından faillerinin bulunmasına yönelik çok yönlü çalışma yürüten emniyet ekipleri son 15 gün içerisinde biri hırsızlık, biri ise yağma çetesi olmak üzere iki şebekeyi çökertti.






 

Mobilyacılarından haraç almak isteyen ve bir firmadan yaklaşık 500 bin TL’lik kumaş çalan iki şebeke İnegöl Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin titiz çalışmaları sonucu eş zamanlı operasyonlar ile çökertilerek hakim karşısına çıkarılmıştı.

 

Öte yandan Toplum Destek Polisleri (TED) ise dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarına karşı önleyici olmak adına vatandaşları bilgilendiren broşür ve bilgi notları dağıttı.

 

Yaklaşık 15 gün önce ise telefon dolandırıcılarının yönlendirmesi ile verilen hesap numarasına yüklü miktarda para yatırmak isteyen bir vatandaş, Nuri Doğrul Caddesi’nde görevli polis memurunun farketmesi ile birlikte dolandırıcıların elinden kurtuldu.

 

Son yıllarda İnegöl’de sıkça duyulan uyuşturucu olaylarına yönelik ise sadece Narkotik Büro Amirliğien bağlı ekiplerin değil, tüm ekiplerin bu konu üzerinde duyarlı olması gerektiği talimatını veren müdür Erçetin, Havaalanı Caddesi ve Zindancık Mevkii gibi uyuşturucu madde satışı ve kullanıının yoğun olduğu bölgelerde yunus ekipleri vasıtası ile sıkça uygulama gerçekleştiriyor.

 

15 gün içerisinde yapılan operasyonlar kapsamında yağma çetesi üyesi 5, hırsızlık çetesi üyesi 8, uyuşturucu madde ticareti yapan 2 kişi olmak üzere 15 kişi  yakalanarak gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 15 kişiden 6’sı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Özellikle okulların açılması ile birlikte İnegöl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin suç örgütlerine ve uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara göz açtırmaması beklenirken, Ramiz Erçetin’in bu yönde çalışmaları olduğu bilgisine ulaşıldı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş