2023 yılı içerisinde 5,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleşti

Yayınlama: 05.09.2023
27
A+
A-

Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri Sektör Kurulu Başkanı (MOSFED) Ahmet Güleç, sektörel değerlendirmelerde bulunarak, mobilya, kâğıt ve orman ürünleri sektörlerinin katkısı ile 2023 yılının ilk 8 ayında ise 5,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini ifade etti.

Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri Sektör Kurulu Başkanı (MOSFED) Ahmet Güleç, ihracat rakamları ile ilgili kendisine ait sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

2023 yılı Ağustos ayında 679 milyon dolarlık ihracat yapıldığını belirten Güleç, 2023 yılının ilk 8 ayında ise toplam ihracat rakamının 5,3 milyar dolar olduğunu belirtti.






Güleç, mobilya sektörünün ilk 8 aylık ihracat rakamlarındaki payının ise yüzde 3,7 olduğunu ifade etti.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Güleç, şu ifadeleri kullandı:

“Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri Sektörü, 2023 yılı Ağustos ayında 679 milyon Amerikan doları ihracat gerçekleştirdi. Yılın ilk sekiz ayında yaptığı katkı ise 5,3 milyar Amerikan doları oldu. Sektörümüzün toplam ihracat içindeki payı ise yüzde 3,7 olurken, dünya ekonomisinde özellikle de en büyük pazarımız olan Avrupa’da yaşanan yavaşlama geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,5’lük küçülme yaşamamıza yol açtı”

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş