Engelliler için çalışmalar sürüyor

Engelli istihdamı ile ilgili bilgiler veren İŞ-KUR İnegöl İlçe Müdürü Ahmet Baştürk, “İş arayan, çalışabilecek durumda olan tüm engellileri işe yerleştirme konusunda gereken çalışmaları yürütüyoruz” dedi.

Yayınlama: 02.05.2018
555
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İŞ-KUR İnegöl İlçe Müdürü Ahmet Baştürk,”2018 yılı itibariyle İŞKUR olarak çalışabilecek durumda olan engelli kardeşlerimizin işe yerleştirilmeleri için ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Sene başından itibaren bugüne kadar yaklaşık 134 engelli kardeşimizi işe yerleştirdik. Şuan itibariyle İnegöl Belediyesi, Orman İşletme Müdürlüğü, Müftülük ve Kaymakamlık bünyesinde toplum yararına açtığımız çalışmalarımız var. Engelli kardeşlerimiz müracaat ettiğinde onlara öncelik verilecek ve yerleştirilmeleri sağlanacak. 2017 yılı itibariyle yaklaşık 408 kardeşimizi işe yerleştirmiştik. İlk 4 aylık süreçte de yerleştirme oranımız 134 olduğu için geçen yılki geçebileceğimizi düşünüyoruz. Bu konuda iş kanunu gereği engelli çalıştırma yükümlülüğü olan özel işletmeler oldukça anlayışlı davranıyorlar. Yasa gereği çalıştırmaları gereken engellileri çalıştırmak konusunda büyük bir sorun yaşamıyoruz. İş arayan, çalışabilecek durumda olan tüm engellileri işe yerleştirme konusunda gereken çalışmaları yürütüyoruz” dedi.

 

2 . DÖNEM BAŞVURULARI BAŞLADI






“Engellilerimizin meslek edinme noktasında müracaatları olursa açtığımız meslek edindirme kurslarında kendilerine de hizmet verebiliyoruz” diyerek konuşmasını sürdüren Baştürk,”Yeterli ve gerekli müracaat olduğunda sadece engellilere yönelik kurslar da açabiliriz. Halk Eğitim Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında bu çalışmaları yürütüyoruz. Engellilerin iş kurma ve hibe desteklerinden yararlanmaları noktasında Genel Müdürlüğümüzün 2. Dönem başvuruları da başladı. Bununla alakalı genelge de açıklandı. Kendi işini kurmak isteyen engelliler ya da eski yükümlüler varsa onlar da merkezimize müracaat ederek başvurularını yapabilirler. Bu konuda çalışmalarımızı büyük bir ciddiyetle sürdürüyoruz. 11-12 Mayıs tarihlerinde 2. İnegöl İstihdam Fuarı’nda engelli kardeşlerimizi ağırlamak istiyoruz. İnegöl’ün 40 büyük firmasının katılacağı fuarda kendilerine iş bulma fırsatını bulabilirler” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş