23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İnegöl’de coşkuyla kutlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları geçtiğimiz gün heykelde düzenlenen çelen sunumunun ardından, İnegöl Belediye Kapalı Salonu’nda Vehbi Koç İlköğretim Okulu’nun düzenlediği program ile devam etti.

Yayınlama: 23.04.2017
756
A+
A-

Düzenlenen tören ve programlara Kaymakam Ali Akça, İnegöl Garnizon Komutanı Binbaşı Kerim Kazanasmaz, İnegöl Belediye Başkan vekili Alper Taban, İnegöl Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, İnegöl Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

Heykelde düzenlenen çelenk sunumunun ardından İnegöl Belediye Kapalı Spor Salonunda devam eden programda saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Vehbi Koç İlkokulu Müdürü Mevlüt Bilgin yaptı.






 

TEK ÇOCUK BAYRAMIDIR

Bilgin konuşmasında; Yine Türkiye Cumhuriyeti ve bizler için büyük bir güne ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz. Doksan yedi yıl önce bugün Türkiye Cumhuriyetinin temellerini atan, ilk milli meclis olan ve Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında büyük rol oynayan, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı gündür bugün. 23 Nisan 1920’de, Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmıştır. Atatürk, 23 Nisan gününü, bayram yapalım diye çocuklarımıza armağan etmiştir. Bu bayram dünyada var olan tek çocuk bayramıdır. Meclisimiz, Kurtuluş Savaşı’nın en ateşli günlerinde açıldı. Birinci Dünya Savaşı’ndan yenik çıkan Osmanlı Devleti’nin içine düştüğü durumu, düşmanların yurdumuzu paylaşmak için topraklarımıza nasıl saldırdıklarını ve vatanımızı leş kargaları gibi nasıl paylaştıklarını biliyoruz. Atatürk Samsun’a çıkarak kurtuluş mücadelesinin ilk adımını attı. Amasya’ya, Erzurum’a ve Sivas’a giderek milli birlik ve beraberlik ışığını yaktı. Mustafa Kemal Atatürk, düşmanı topraklarımızdan, ancak savaşarak atacağımıza inanıyordu. 23 Nisan 1920 günü, Ankara’da meclisimizin ilk toplantısı yapıldı. Padişah İstanbul’da, milletin vekilleri ise Ankara’daydı. Artık padişahın hiçbir etkinliği kalmamıştı. Çünkü bu millet, ulusal egemenliğini kazanmak istiyordu. Ulusal egemenlik kayıtsız şartız milletindi. Bu Meclis ulusal egemenliği kayıtsız şartsız millete vermişti. Çocuklar, gün sizin gününüz. Bizlerin sizlerden beklentisi, ülkemizi dünyanın en güçlü ülkesi yapmak için çok çalışmanızdır. Hızla değişen bu dünyada ülkemizin adını bilimde, fende, teknolojide, sanayide ve en önemlisi eğitimde altın harflerle yazdırmanızdır. Gün, milli birlik ve beraberlik günüdür. Milli birliğimizi ve beraberliğimizi zedeleyen unsurlara fırsat vermeyelim. Bizi biz yapan Çanakkale Savaşı’nı, Kurtuluş Savaşı’nı, Kıbrıs Savaşı’nı ve 15 Temmuz kalkışmasını yapmak isteyenlere bu halkın verdiği cevabı unutmayalım. Bizi yıkmaya çalışan bölücü örgütler ve düşmanlara karşı her zaman vatanını seven, koruyan, milli şuur ve birliğinden vazgeçmeyen bireyler olalım. Bu büyük mücadeleler sırasında vatanı için gözünü kırpmadan hayatını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, ruhlarınız şad olsun diyorum. Gazilerimize de Allahtan şifalar ve uzun örnekler diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizin bayramın, en içten duygularla kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım. Bayramımız hepimize kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

 

Yıl içerisinde düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından, Anadolu’dan Esintiler isimli gösteri ile program sona erdi.

 

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş