27 YILLIK HASRET SONA ERiYOR

Kurşunlu Mahallesi’nde 27 yıl önce yapımına başlanan ama bitirilemeyen İnegöl Müftülüğü Kurşunlu Erkek Yatılı Kur’an Kursu, 2 ay içerisinde hizmete başlayacak. İnegöl İlçe Müftüsü Kazım Güzel ve Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, 2 ay içerisinde hizmete başlayacak olan Kur’an Kursu’nda incelemelerde bulundu.

Yayınlama: 27.06.2018
1.654
A+
A-

İnegöl İlçe Müftüsü Kazım Güzel ve Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, 2 ay içerisinde hizmete başlayacak olan İnegöl Müftülüğü Kurşunlu Erkek Yatılı Kur’an Kursu’nda incelemelerde bulundu.

 

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü Kazım Güzel, “İnegöl Müftülüğü Kurşunlu Erkek Yatılı Kur’an Kursu İnegöl Kurşunlu Mahallesinde Türkiye Diyanet Vakfına ait arsa toplam 3.399 m2’den oluşmaktadır.  Arsa üzerinde Zemin artı 2 kattan oluşan toplam 1932 m2 kullanım alanlı ana hizmet binası ve 720 m2 kullanım alanlı zemin, artı 2 kattan oluşan sosyal hizmet binası bulunmaktadır”






 

ANA BİNA

“Zemin katta 20-25 kişilik 5 sınıf idare Odası, mescid, tuvale ve lavabo bunmaktadır. 1 Katta 6-7 kişilik 14 yatakhane, çamaşırlık, belletmen odası, öğretmenler için tuvalet ve lavabo, öğrenciler için tuvalet ve banyo, 2 katta konferans salonu, yemekhane, dinlenme odası bulunmaktadır”

 

SOSYAL HİZMET BİNASI

“Zemin Katta 120 m2’lik alanda 4-6 Yaş Kur’an Kursu, çocuklar için tuvalet, lavabo ve mutfak bulunmaktadır. Zemin katta 120 m2’lik alanda bayanlara gündüzlü Kur’an Kursu eğitimi yapılacaktır. 1.ve 2. katlar lojman olarak kullanılacak”

 

DİNİ HİZMETLER SÜRECEK

“İnegöl Kurşunlu Mahallesinde yaklaşık 27 yıl evvel Kur’an Kursu yapılmak üzere mahalle halkı tarafından arsa Türkiye Diyanet Vakfına bağışlanmıştır. Ana binanın Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 2011 yılı proje bedeli yaklaşık 1 milyon TL. Sosyal Hizmet Binası Proje bedeli yaklaşık 429.000,00 TL olarak belirlenmiştir. Bahçe düzenlemesi ve çocuklar için oyun alanı planlanmaktadır. İnşallah 2 ay sonra 2018-2019 Eğitim Öğretim döneminde 100 kişilik Yatılı Kur’an Kursumuz faaliyete geçecektir. Aynı zamanda Kurşunlu Mahallesinde açılan İmam Hatip Ortaokulu’nun destekleyicisi ve besleyicisi konumunda olacak. Yaklaşık 23 Mahallemizin öğrencilerinin kursumuzda yatılı olarak Kur’an-ı Kerim ve Hafızlık eğitimlerini sağlamış olacaklardır. Yine kursumuzun içerisinde 40 kişilik 4-6 yaş Kur’an Kursu öğrencilerine ve 50 kişilik bayanlara gündüzlü Kur’an-ı Kerim eğitimi yapılacaktır. Müftülüğümüz ve Kursumuz halkımız için dini ve hayri hizmetlerine devam edecektir” dedi.

 

BÜYÜK EMEK VERDİLER

Kazım Güzel, Kur’an Kursu’nun bu günlere gelmesinde İmam Muharrem Aykaç ve Hasan Sargın isimli vatandaşın büyük katkısı olduğunu ifade etti.

 

ÇEVRE OKULLAR KAYNAK OLACAK

Daha sonra açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise, “Bu güzel ve hayırlı tesisin açılmasına yakın bir zamanda hayırlara vesile olmasını diliyorum. Burada Kurşunlu Mahallemize çok güzel bir yer kazandırılmış durumda. Bizim bu mahallemizde bundan 2 yıl önce atmış olduğumuz bir İmam Hatip Ortaokulumuz var. İmam Hatip Ortaokulumuz yaklaşık 300 öğrenci kapasiteli. Ama maalesef beklediğimiz öğleci sayısı şuanda yok. Şuan 35 öğrenci var. 300 kapasiteli bir okulda 35 öğrenci bizim beklediğimiz rakam değil. Bu Kur’an Kursu’nun faaliyete geçmesi ile birlikte, ümit ediyoruz ki hem Kur’an Kursu’na gelecek öğrenci sayısı artar. Çünkü bu bir eğitim ihtiyacı. Hem Milli Eğitim açısından hem de dini ilimler açısından bir ihtiyaç. Bu tesisin açılması ile biz buradaki İmam Hatip Ortaokulumuz ve diğer okullarımız ile bu kursumuzun irtibat halinde olacağını düşünüyoruz. Yani buraya kaynak teşkil edecek etraftaki okullarla birlikte 8 okulumuz mevcut. Bu 8 okulumuzun sadece ilk okul özelinde 500-600 civarında öğrencimiz mevcut” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş