4 MEVSiMLiK LASTiK ‘HiKAYE’

1 Aralık tarihinde start alacak olan kış lastiği uygulaması öncesi, İnegöllü vatandaşlar lastik işletmelerine giderek kış lastiği taktırmaya başladı. Özellikle ulusal medyada 4 mevsimlik lastik söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını ifade eden İnegöllü Oto Lastiği İşletmecisi Necmi Demir, “Kesinlikle 4 mevsimlik diye bir lastik yoktur. Kış ve yaz lastikleri ayrıdır. Kış sezonunda kış lastiğinin takılması gerektiğine inanıyorum” dedi.

Yayınlama: 27.11.2019
687
A+
A-

İnegöllü vatandaşlar, 1 Aralık kış lastiği uygulaması öncesinde lastik işletmelerine giderek, araçlarının lastiklerini değiştirmeye başladı.

 

Kış sezonu öncesinde lastiklerini değişen Şevket Coşkun isimli vatandaş, kış lastiği uygulamasına her vatandaşın önem vermesi gerektiğini ifade ederek, “Şimdi 1 Aralık’tan itibaren kış lastiği zorunluluğu başlıyor. Zorunluluğun gelmesi önemli değil, önemli olan sağlıklı yolculuk yapabilmemiz. Kazasız belasız bir yolculuk geçirmemiz. Rahat bir kış sezonu geçirebilmek için bugün bizde kış lastiklerimizi yeniledik. Kış sezonunda köylere çıkıyoruz veya şehir dışına çıkmak zorunda kalıyoruz. Sorun yaşamamak için bence takılması şarttır.            Allah kazasız belasız bir kış sezonu geçirmemizi nasip etsin, kimse yollarda kalmasın” şeklinde konuştu.






 

Lastik işletmecisi Necmi Demir ise, 4 mevsimlik lastiğin yanlış bir ifade olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı; “Araç kullanan bir vatandaşımız kışın kış lastiği yazın ise yaz lastiği kullanmak zorundadır. Bazıları geliyor ve çıkma lastik var mı? diye soruyorlar. Ben üzülerek bunu seyrediyorum. Hayatını çoluğunu çocuğunu riske atmayacaksın. Kış lastiği bildiğiniz gibi zincir takmadan karlı yollarda rahatlıkla ilerleyebileceğiniz bir lastiktir. Bazen 4 mevsimlik lastik hangileri diye soruyor vatandaş. Ben şunu belirtmek istiyorum. Kesinlikle böyle bir şey yoktur. Bu pazarlamacıların kullandığı yanlış bir ifadedir. Kesinlikle kış ve yaz lastikleri ayrıdır. İkisinin farklı mevsimlerde kullanılması mümkün değildir. 1 Aralık’tan itibaren ufak veya küçük araçlarda kış lastiğinin takılması gerektiğine inanıyorum”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş