4 YIL öNCE MAHKEMEYi KAZANAN KöYLü HALA SIKINTIDAN KURTULAMADI

İnegöl’ün kırsal Sülüklügöl Mahallesi sakinleri, köylerinin hemen yanı başına kurulan tavuk çiftliğinin pis koku yaymasından dolayı 5 yıl önce mahkemeye başvuruda bulunmuştu. 1 Yıl sonra mahkeme köylülerin lehine sonuçlanırken, mahalle sakinleri hala sıkıntıdan kurtulamadı.

Yayınlama: 14.02.2019
1.409
A+
A-

İnegöl’e bağlı kırsal Sülüklügöl Mahallesi sakinleri, 4 yıl önce kazandıkları mahkemenin temyize gitmesi sonucu hala sonuç alamadı. Köylüler, rüzgar ile birlikte gelen kokunun çekilmez hal aldığını ifade etti.

 

4 YIL ÖNCE MAHKEME SONUÇLANDI AMA…






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sülüklügöl Mahallesi Muhtarı Yaşar Yalçın, “Köyün 120 metre uzaklığına tavuk çiftliği kuruldu. Kokudan dolayı da köylümüz istemedi. 5 Sene önce bu nedenle mahkemeye gittik. 1 Sene sonra mahkeme sonuçlandı. Mahkemeyi köylümüz kazandı. Sonra karşı taraf temyize gitti. 4 sene oldu herhangi bir karar alınmadı. Köylümüz şimdi sonucu bekliyor ama henüz bize ulaşan bir sonuç yok” dedi.

 

RÜZGAR İLE KOKU GELİYOR VE SIKINTILI ANLAR YAŞANIYOR

Yaşar Yalçın, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: “Normalde tavuk çiftliğinin köyün 120 metre uzaklığına kurulması zaten yasakmış. Uzaklığın daha fazla olması gerekiyor ama bu çiftlik köyümüze çok yakın. Bazen rüzgar ile koku geliyor ve sıkıntılı anlar yaşanıyor.”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş