6 Bin dekar alanda Deveci Armudu hasadı başladı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde 6 bin dekar alanda Deveci Armudu hasadı başladı. Bu yıl 6 bin dekar alanda toplam 30 bin ton üretim gerçekleştirilecek

Yayınlama: 23.10.2020
1.103
A+
A-

İnegöl’ün kırsal kesimlerinde toplam 6 bin dekar alanda Deveci Armudu hasadı başladı. Rekoltenin yüksek olduğunu ifade eden çiftçiler, fiyatlardan memnun olduklarını ifade etti.

 

İnegöl’e bağlı kırsal Küçükyenice Mahallesi devam eden hasatla ilgili açıklamalarda bulunan Çiftçi Halil İbrahim Özenç, “Rekolte bu sene çok. Kalite olarak geçen seneyi yakaladık. Geçen seneye göre aslında az düşüklük var. Ama rekolte olarak çok yüksek” dedi.






 

Fiyatlardan memnun olduklarını ifade eden Özenç, şu ifadeleri kullandı:

 

“Fiyatlardan memnunuz. Çitçinin yüzü bu sene güldü. Genelde iç piyasaya veriyoruz. Yurdun her yerine, hallere gönderiyoruz. Ben yurt içine veriyorum ama ihracat olarak arkadaşlarımız yurt dışına da gönderiyor İnegöl’den”

 

Özenç, Deveci Armudunun diğer armut türlerine göre aromasının daha yüksek ve raf ömrünün daha uzun olduğunu ifade etti.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise, “İnegöl iyi bir meyve şehridir. Burada bol meyve yetişmektedir. Deveci Armut da bunlardan birtanesi. Özellikle 18 bin dekarlık alanda Armut üretimi gerçekleştiriliyor İnegöl’de. Bunun yaklaşık olarak da 6 bin dekar alanında da ve toplamda 30 bin ton Deveci Armudu yetiştirilmektedir. Bölgeye has bir meyve olduğunu söyleyebilirim. Özellikle bölgede yetiştirilen Deveci Armudu iklim ve toprak özellikleri açısında raf ömrü uzun. Aroma içeriği bakımından da diğerlerine göre daha kaliteli olduğunu ifade edebilirim. Ayrıca meyve fidanları yetiştirmesi konusunda da yine iklim ve toprak özellikleri açısından Türkiye’nin büyük bir ihtiyacını karşıladığını ifade edebilirim” dedi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş