7 bin 482 öğrenci YKS’de ter döktü

Ülke genelinde olduğu gibi İnegöl’de de üniversite adayları hafta sonu bu yıl ilk kez (YKS) Yükseköğretim Sınav’ın da ter döktü. İnegöl’de 25 salonda 7 bin 482 aday sınavda ter döktü.

Yayınlama: 02.07.2018
708
A+
A-

Geçtiğimiz yıllarda Öğrenci Seçme ve Yerleştirme sınavı olarak bilinen LYS sınavı Türkiye genelinde uygulanırken, Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu tarafından alınan karar ile birlikte yerini Yükseköğretim Sınavı’na (YKS) bıraktı.

 

SINAVA İNEGÖL’DE GİRDİLER






ÖSYM tarafından değiştirilen  sınav sistemi neticesinde ülke genelinde  YKS sınavı uygulandı. Sınav  tüm Türkiye’de bulunan sınav merkezlerinde uygulandı. Daha önceki yıllarda  sınavlarda Bursa’ya giden İnegöllü adaylar, Cumartesi günü ilk kez yapılan YKS sınavına İnegöl’de ki sınav salonlarında girdiler.

 

DESTEK VERDİLER

İnegöl’de Cumartesi günü yapılan Lisans Yerleştirme Sınavına girecek öğrencilerden bazıları saniyeler ile sınav salonuna girerken, tüm üniversite adaylarının aile ve yakınları ise sınav salonları önünde kuranı kerim okuyarak öğrencileri destekledi.

 

25  SALONDA 7 BİN ADAY

İnegöl’de 25 sınav merkezinde YKS sınavı gerçekleştirildi.  Cumartesi günü yapılan sınavda İnegöl’de toplam 7 bin 482 öğrenci ters dökerken, sınavlarda toplam 1000 görevli yer aldı.  Cumartesi günü saat 10.00’da  kapıları kapanan sınav merkezlerine bazı öğrenciler saniyeler ile giriş yaptı.  İnegöl’de toplam 25 salonda 7 bin 482 öğrenci geleceği için soruları yanıtladı.

 

NORMAL OLARAK SONA ERDİ

ÖSYM Sınav Koordinatörü İbrahim Canpolat yaptığı açıklamada, “Bu yıl ilk kez uygulanan YKS sınavı ilçemizde 25 sınav merkezinde toplam 650 salonda yapıldı. Sınavda salon başkanı,salon görevlileri içinde olmak üzere toplam 1100 görevli katıldı. Sınavlarımız normal olarak başladı ve normal olarak sona erdi, herhangi bir olumsuzluk olmadı” diye konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş