AGD İLÇE BAŞKANI YAKUP TOKGÖZ; “ÇÖZÜM İSLAM BİRLİĞİNDE “

Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şubesi Başkanı Yakup Tokgöz, Arakan’da yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. Tokgöz açıklamasında, “Müslümanların bu hâle neden düştüğüne Müslümanlardan başkası çözüm bulamaz. Çözüm İslam birliğindedir. Müslümanların kendi içindeki tartışmaları bir kenara bırakıp bir an önce İslam birliğini sağlama çalışmalarına başlamaları gerekmektedir” dedi.

Yayınlama: 29.08.2017
959
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Şubesi Başkanı Yakup Tokgöz, “Myanmar’da Budistler ve Myanmar askerleri yine zulümlere başladı. Sözde barış mensupları Budistler, Arakanlı Müslüman kardeşlerimize olan baskı ve zulümlerini ne yazık ki son birkaç haftadır yine arttırdıklarını görüyoruz. Bir taraftan Budist halk bir taraftan Myanmar askerleri Arakan’da köylerde ve kamplarda gördükleri Müslüman kardeşlerimize çok acı zulümler yapıyorlar. Ne yazık ki kadınlara tecavüz ediliyor, çocuk yaşlı demeden insanlar öldürülüyor. Bütün dünyanın gözleri önünde katliamlara, insan hakları ihlallerine, işkencelere maruz kalmış Arakanlıları kimse görmüyor. Ne yazık ki insan haklarının, söz konusu Müslümanlar olduğunda askıya alındığına hep şahit oluyoruz. Birleşmiş Milletler ve İslâm İşbirliği Teşkilâtı başta olmak üzere dünyadaki bütün uluslararası teşkilatlar Arakan’da yaşanan bu zulme ya sessiz kalıyorlar ya da kınamaktan öte geçemiyorlar. Zaten zor şartlarda yaşayan Arakanlı kardeşlerimiz açlık, korku ve zulüm altında yeni sığınacak yerler arıyorlar. Bangladeş hükümetinin, mültecilere sığınma hakkı konusunda sert davrandığına da üzülerek şahit oluyoruz.  Kurban bayramı arifesinde Yemen’de, Kudüs’te, Doğu Türkistan’da, Arakan’da ve daha birçok İslam ülkesinde zulümlerin devam ettiğini görüyoruz. Müslümanların bu hâle neden düştüğüne Müslümanlardan başkası çözüm bulamaz. Çözüm İslam birliğindedir. Müslümanların kendi içindeki tartışmaları bir kenara bırakıp bir an önce İslam birliğini sağlama çalışmalarına başlamaları gerekmektedir” dedi.

 

 






ŞEREF ANCAK İSLAM’LA GELİR

 “40 yıldır Batı’nın, Avrupa’nın Müslümanları sömürmekten başka bir işe yaramadığını, sadece BM’nin göz boyamak için birkaç milyon dolarlık yardımlarla gönül almaya çalıştığı, aslında Müslümanları kandırdığı ortadadır” diyerek sözlerini sürdüren Tokgöz,  “İslam birliği tekrar harekete geçmek zorundadır. Hükümetimiz bir an önce AB sevdasından kurtulup D8’leri harekete geçirmelidir. 10 ayda D8’leri kuran 54. Hükümet Başbakanı Merhum Necmettin Erbakan hocamızın açtığı yola bir an önce dönülmelidir. İzzet ve şeref Batıda değil İslam’da aranmalıdır. Türkiye diğer İslam ülkelerine ağabeylik yapıp Müslüman’ları tek çatı altında toplamalıdır. Ancak böyle Müslümanlar zulümden ve zilletten kurtulurlar. İzzet ve şeref ancak İslam’la gelir” şeklinde konuştu. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş