YILDIRIM CAMİİ’NDE 3 YILDA SADECE BİR KEZ CEMAATLE İBADET YAPILABİLDİ

Yıldırım Beyazıt’ın oğlu Çelebi Mehmet’in kızı Hançerli Fatma Sultan tarafından 1543 yılında yaptırılan Yıldırım (Hançerli Fatma Sultan) Cami, 2017 yılında Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışmaları kapsamına alınmıştı. 2017 Yılında ibadete kapanan cami, bu yıl koronavirüs 13 Mart Cuma günü kılınan Cuma namazı ile ilk kez cemaatle ibadete açılırken, koronavirüs tedbirleri kapsamında tekrar cemaatle ibadete kapatıldı.

Yayınlama: 02.05.2020
1.686
A+
A-

Yıldırım Beyazıt’ın oğlu Çelebi Mehmet’in kızı Hançerli Fatma Sultan tarafından 1543 yılında yaptırılan Yıldırım (Hançerli Fatma Sultan) Cami,  Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 2017 yılında restorasyon çalışmaları kapsamına alındı.

 

3 Yıl boyunca restorasyon çalışmaları devam devam eden 477 yıllık tarihi cami, bu yıl Mart ayında ibadete açıldı. Cuma namazı ile tekrar ibadete açılan cami, koronavirüs tedbirleri kapsamında tekrar toplu ibadete kapatıldı.






 

Restorasyon çalışmaları ve yeni tip Koronavirüs Kovid-19 nedeni ile tarihi camide 3 yılda sadece bir kez toplu ibadet yapılabildi.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl’ün değerlerinden bir olan Yıldırım (Hançerli Fatma Sultan) Camii’nin ibadete açılmasına çok sevindiklerini ama koronavirüs tedbirleri kapsamında tekrar ibadete kapatılması ile 3 yılda sadece bir kez toplu ibadet yapılabildiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

 

“Yıldırım (Hançerli Fatma Sultan) Cami 477 yıllık, tarihe tanıklık etmiş, İnegöl’ün en eski camilerinden biri. Tarihi camimizde meydana gelen yıpranmalar nedeni ile 2017 yılında Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışmaları kapsamına alınarak cami ibadete kapatıldı. 3 Yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından, görkemli ve tarihi görüntüsü ile camimiz Mart ayında bir defaya mahsus toplu ibadete açıldı. Çin’in Wuhan şehrinde başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip Koronavirüs Kovid-19 nedeni ile cami tekrar ibadete kapatıldı. Yani 3 yıllık süreç içerisinde 477 yıllık tarihi camimizde sadece bir kez toplu ibadet yapılabildi”

 

Taban, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı:

 

“Geldiğimiz süreçte, bu tedbirler insanlarımızın sağlığı için alınmıştır. Tedbirlere uymak toplum olarak boynumuzun borcudur. Bu noktada devlet yetkililerimizin söylediklerini yerine getirerek, temastan uzak ve hijyen konularına dikkat ederek inşallah bu salgını atlatacağız. Sağlık Bakanımız sayın Fahrettin Koca beyefendi, her gün rakamları açıklıyor. Yapılan testler sonucunda hem vefat sayımızda hem de enfekte sayımızda sürekli düşüş gözlemleniyor. İnşallah kısa süre içerisinde bu salgını atlatacağız”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş