Ateş Karıncaları’ndan Şehitleri Anma Gecesi

İnegöl Ateş Karıncaları Derneği tarafından Sani Konukoğlu Konferans Salon’unda Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıldönümü nedeni ile Şehitleri Anma Gecesi düzenlendi.

Yayınlama: 20.03.2018
703
A+
A-

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Ateş Karıncaları Gençlik Hareketi Derneği Başkanı Tarık Bostancı, “Bundan tam 103 sene önce Osmanlı artık hastalandı deyip onun o halini fırsat olarak görenler ve Osmanlıyı tabiri caiz ise kündeye getirmek için 7 düvelin bir araya geldiği o haince planlarını ekarte edipte tam tersi ile cevabını veren kahraman ecdadımızın, bugün torunları olarak dedelerimiz ile ne kadar gurur duysak azdır. 253 bin ana kuzusunun kendi canını seve seve feda etmiş olduğu bu güzel topraklar için yeri geldi mi elbette bizde o kahraman ecdadın torunları olarak canımızı feda edeceğiz” dedi.

 

Ateş Karıncaları Onursal Başkanı Fatih Bayram ise, “Biliyorsunuz daha önce bu tür konferanslar veriyorduk. Fakat bu sene hem değişiklik olsun hem de konunun hakimi olarak daha ağır basması dolayısıyla Muhammed Alpak hocamızı çağırdık. Ben gençler çok olduğu için öncelikle Mehmet Akif Ersoy ile giriş yapmak istiyorum. Girmeden tefrika bir millete düşman giremez, toplu attıkça yürekler onu top bile sindiremez. İnegöllü Ateş Karıncaları dik durduğu sürece bu ülke ele geçirilemez. Bayrak gökten inmez, ezan dinmez diyorum” dedi.






 

Programa Katılan Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, selamlama konuşması yaparak, “Allah razı olsun. Ateş Karıncaları Derneği dönem dönem çeşitli etkinlikler yapmaktadır. Tabi bu yaptığı etkinliklerde de bizlerde yanında olmaya çalışıyoruz. Bugünde bu özel ve güzel günde değerli hocamın da sunumuyla 18 Mart Çanakkale Şehitlerinin 103. yıl münasebeti ile program yapmışlar. Tabi Osmanlının ilk beyi olan Baykoca hemen yanı başımızda. Hamzabey’de kabristanı olan ve o günden bugüne kadar bu topraklarda şehit düşmüş tüm kahramanlarımızı saygıyla, minnetle, rahmetle yad ediyoruz” dedi.

 

Konuşmaların ardından programın konuşmacısı Muhammed Alpak, Çanakkale destanı hakkında yaşananları anlattı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş