AHISKALILAR ERDOĞAN’A KONUK OLACAK

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) İcra Komitesi Başkanı Mehmet Taş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine İnegöl’den 500 Ahıskalının külliyede ağırlanacağını ifade ederek, “herkes biliyor ki dünyadaki tüm mazlumların, mağdurların hamisi ülkemizdir, Cumhurbaşkanımızdır. Bizler de gerek Türkiye’de gerek yaşadığımız 9 ayrı ülkede Cumhurbaşkanımıza, ülkemize ne kadar katkı yapabilirsek zaten o katkıyı yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Yayınlama: 21.11.2019
583
A+
A-

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) İcra Komitesi Başkanı Mehmet Taş 10 Aralıkta Ankara’da gerçekleştirilecek olan programa İnegöl’den 500 kişinin katılacağını ifade etti.

 

ATALARIMIZI RAHMETLE ANIYORUM






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Mehmet Taş, “Kasım ayı, biz Ahıskalılar için ızdırabın ve katliamların anıldığı bir aydır. 14 Kasım 1944 yılında, bundan tam 75 yıl önce atalarımız Ahıska’dan bir gece yük ve hayvan vagonlarına doldurularak, Rusya’nın en uç köşelerine sürgüne gönderildiler. Bu sürgüne gönderilenler yaklaık 100 bin civarında. Sürgün sırasında 20 bine yakın kişi yollarda hayatını kaybederek, trenlerden atılmışlardır. Bunları hatırladıkça bizim her zaman yüreğimiz burkuluyor. Ben sürgün esnasında ve sürgün sonrasında hayatını kaybeden atalarımızı rahmetle anıyorum” dedi.

 

AHISKALILAR İÇİN ÇOK GÜZEL GELİŞMELER OLDU

“Son 2 yılda biz Ahıskalılar için çok güzel gelişmeler oldu” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Taş, “Öncelikle Cumhurbaşkanımız ve genel başkanımıza çok teşekkür ediyorum duyarlılıklarından dolayı. Tarihimizde ilk defa Ahıska’da resmi olarak anma programı düzenledik geçtiğimiz hafta. Dışişleri Bakan Yardımcımız, Gürcistan Dışişleri Bakan yardımcıları ve yetkilileri katıldılar. Güzel bir gelişme olarak da, Gürcistan şuanda bizim yaşadığımız sürgün ve katliamdan, bizler kadar mağdur olduklarını anlatıyorlar ve kabul ediyorlar. Bundan sonra Ahıskalıların Ahıska’ya yerleşmeleri ile alakalı ne gerekiyorsa yardımcı olabileceklerini ifade ettiler” dedi.

 

10 ARALIKTA KÜLLİYEDEYİZ

Taş, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “ 2. Anma programımızı 10 Aralık 2019 tarihinde değerli Cumhurbaşkanımızın katılı ile külliyede, Türkiye genelinde yaklaşık 2 bin 500 Ahıskalının katılacağı program ile atalarımızın yaşadığı soykırımı dünyaya daha fazla anlatma imkânı elde edeceğiz. Bugüne kadar her zaman Cumhurbaşkanımız bizim yanımızda yerini aldı. Her türlü sorunumuzun çözümü için ne gerekiyorsa destek verdi. Ben inanıyorum ki bundan sonra da atalarımız yaşadığı zulmü ve soykırımı dünyaya bizimle birlikte anlatacaktır. Zaten herkes biliyor ki dünyadaki tüm mazlumların, mağdurların hamisi ülkemizdir, Cumhurbaşkanımızdır. Bizler de gerek Türkiye’de gerek yaşadığımız 9 ayrı ülkede Cumhurbaşkanımıza, ülkemize ne kadar katkı yapabilirsek zaten o katkıyı yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Buradan gerek ilçemizde, gerek Bursa’da gerekse Türkiye’de yaşayan tüm Ahıskalıların bu işe çok önem vermelerini, Külliyeye katılım konusunda hassas olmalarını bekliyorum. Biz İnegöl’den yaklaşık 500 Ahıskalı olarak gideceğiz. Bursa bölgesinden bin 300’ü tamamlamış olacağız. Yani 2 bin 500 kişi ile 10 Aralıkta külliyedeyiz”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş