Ahıskalılardan Başkan Taban’a teşekkür

Yayınlama: 29.03.2024
79
A+
A-

İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Rüstem Musaoğulları, Ahıskalıların yoğun yaşadığı ve yıllardır Cumhuriyet Mahallesi için bekledikleri pazarın kurulması ile açıklamalarda bulunarak, Belediye Başkanı Alper Taban’a teşekkür etti.

İnegöl Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Rüstem Musaoğulları, uzun yıllardır Ahıska Türklerinin yoğun olarak yaşadığı bölgede, özellikle de Cumhuriyet Mahallesi’nde yıllardır beklenen ‘Pazar kurulması’ konusunun Belediye Başkanı Alper Taban tarafından çözüme kavuşturulmasının ardından açıklamalarda bulundu.

Rüstem Musaoğulları, Ahıska Türklerinin bu mahalledeki yaşam kalitesini artırmak ve sosyal hayatlarını zenginleştirmek adına yıllardır bekledikleri pazarın kurulmasını memnuniyet ile karşıladı.






Musaoğulları, pazarın kurulmasıyla birlikte, mahalle sakinleri daha sağlıklı ve ekonomik alışveriş imkânlarına erişebilecekleri gibi, bir araya gelerek sosyal etkileşimlerini de artırabileceklerini ifade etti.

Konuşmalarına devam eden Musaoğulları, “Belediye Başkanı Alper Taban’ın bu talebi olumlu karşılaması ve pazarın kurulması için adımlar atması, mahalle sakinleri ve Ahıska Türkleri için büyük bir sevinç kaynağı oldu. Alper Başkanımızın bu tip toplumsal taleplere duyarlı bir yönetim anlayışını yansıtıyor olması da ayrıca bizleri sevindiriyor” dedi.

Musaoğulları, pazarın Cumhuriyet Mahallesi’nde kurulması ile Ahıskalı vatandaşların hem ekonomik hem de ulaşılabilir bir noktada Pazar ihtiyacını karşılayacak olmasından mutlu olduklarını söyleyerek konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı:

“Ahıskalıların yoğun yaşadığı bir mahalle. Pazar olamaması nedeni ile bu bölgede bir pazar ihtiyacı vardı. Burada yaşlılarımız var. Burada asgari ücretli çalışanlarımız var. Yani hem insanların daha kolay Pazar ihtiyacını karşılayabilmesi hem de ekonomik yönden vatandaşlarımızı rahatlatacak bir adım atıldı. Ben tekrar Alper Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Allah ondan razı olsun”

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş