AİLESİ YARDIM BEKLİYOR

2016 Yılında Rusya Rostov’dan gelerek Bursa’nın İnegöl ilçesine yerleşen Ahıska Türkü Alimcan Şadman (37), Akciğer kanseri ile 2 yıldır mücadele ediyor.

Yayınlama: 30.12.2019
2.607
A+
A-

2016 Yılında Rusya Rostov’dan gelerek Bursa’nın İnegöl ilçesine yerleşen Ahıska Türkü Alimcan Şadman (37), Akciğer kanseri ile 2 yıldır mücadele ediyor. 54 Kez kemoterapi tedavisi gören Şadman, hastalığın kalbine sıçraması ile zorlu dönem geçiriyor.

Uzun süre ana vatan hasreti çektikten sonra Türk vatandaşlığına geçerek Rusya’nın Rostov şehrinden Bursa’nın İnegöl ilçesine taşınan Alimcan Şadman (37), akciğer kanserine yakalandı. 54 kez kemoterapi tedavisi alan Şadman, kanserin kalbine sıçraması ile

Tedavi süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Şadman, şu ifadeleri kullandı:






“İlk olarak kitle 50 santimdi neredeyse kitle akciğerde, 15’e kadar indi. Sonradan kalp çıktı. Kalbimin üzerine sıçramış. Ameliyat yapamıyorlar, yapamazlar. Yani bıçak vuramıyor doktorlar. Kemoterapi tedavisi neredeyse 1 ay olacak vermiyorlar. Çünkü kalbimin çok az bir kısmı çalışıyor. %30 ile çalışıyor. Doktorum gelecek, herkes onu bekliyor. Doktorum ne derse o olacak. Ameliyat yok ama akciğer tedavisi devam edecek. Kalbimin içerisinde sıvı dolu ve üzeri kanser. Yani ameliyat hiç olmaz. Bioxi alalım dediler. Ben razı olmadım. Çünkü 2 sene önce akciğerden bioxi aldılar. Bir sene cehennem azabı çektim. Ben istemedim bu nedenle. Ne olursa olsun acı çekmeden olsun. Yani acı çekerek ölmektense, acı çekmeden ölmek daha iyi. Kalbime dokunmamalarını, sadece akciğerdeki 15 santimlik kısma tedavi uygulanmasını istedim” dedi.

Hastalığı nedeni ile çalışamadığını, bu nedenle 16 yaşındaki kızının öğrenimine ara verdiği ve annesi ile beraber çalıştığını ifade eden Şadman, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı:

“Hanımımın çalışması yetmiyor. 4 tane çocuğum var. Üç kızım ve bir oğlum var, anne ve hanım, evde toplam 7 kişiyiz. Hanımım çalışıyor, kızım çalışıyor. Kızım okulu bırakıp çalışmaya başladı ama yapacak bir şey yok”

Şadman’ı hastanede ziyaret eden Dünya Ahıska Türkleri Birliği İcra Komitesi Başkanı Mehmet Taş ise, “2 Yıldır kanserle mücadele eden Alimcan kardeşimize hem moral vermek amacı ile geldik. Gerçekten çok güçlü kardeşimiz. 2 Yıldır her fırsatta ziyaret etmeye çalışıyoruz. Her ziyaret ettiğimizde onun o gücüne, azmine hayran kalıyoruz. Ama maalesef kanser kalbine sıçramış durumda. İnşallah bunu da atlatacak. Biz Alimcan kardeşimize inanıyoruz” dedi.

Mehmet Taş, Şadman ailesinin maddi olarak desteğe ihtiyacı olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Evlerinde 7 nüfus var. Ben buradan yardım etmek isteyen hayırseverlerimize sesleniyorum; bundan daha güzel bir hayır olamaz. Bundan daha yerinde bir hayır olamaz. İnşallah destek olmak isteyenler çıkar. Hem moral olur hem de evindeki sıkıntılar bir nebze olsun giderilmiş olur. Biz 2 yıldır Dünya Ahıska Türkleri Birliği olarak yardımcı olmaya çalışıyoruz. Biz moral vermeye çalışıyoruz, bu olayı duyurmaya çalışıyoruz. Ama asıl desteği inşallah hayırseverlerimiz yapacaktır. Bu kardeşimizin hem maddi desteğe hem de morale ihtiyacı var”

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş