AK Parti İnegöl’de ipi göğüsledi

Yayınlama: 01.04.2024
212
A+
A-

2024 Mahalli İdare Seçimlerinde İnegöl’de sandıkların %84’ü açıldı. Resmi olmayan rakamlara Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Alper Taban, aldığı %44 oy oranı ile yeniden İnegöl Belediye Başkanı oldu.

İnegöl’de geçtiğimiz yerel seçimlere oranla sıra dışı bir seçime sahne oldu. Daha önce seçimlerde %60 bandının üzerinde oy alan AK Parti, büyük bir düşüş yaşamasına rağmen yeniden birinci parti oldu. Cumhur İttifakı Adayı Alper Taban, resmi olmayan rakamlara göre aldığı %44 oy oranı ile yeniden belediye başkanı oldu.

İŞTE DİĞER PARTİLER






Öte yandan geçtiğimi yerel seçimlere göre Saadet Partisi’nin adayı Hasan Eroğlu oylarını arttırdı. Eroğlu, %21 oy oranı ile en fazla oy alan ikinci aday oldu. Öte yandan Saadet Partisi son yıllarda en iyi oyunu almış oldu.

Bu yıl yerel seçimlere kendi adayları ile giren Yeniden Refah Partisi’nde İnegöl Adayı Mehmet Kaygusuz, seçimlere yeni giriş yapmasına rağmen %13 oy oranı ile en fazla oy alan 3’üncü aday oldu.

CHP’nin adayı Ali Doğan ise, %12’lik oy oranı ile seçimlerde en çok oy alan 4’üncü aday oldu. CHP bir önceki seçimlere göre oy oranını yükseltmiş oldu.

İyi Parti’nin adayı Sevda Özcan ise, aldığı %2,7 oy oranı ile adeta hayal kırıklığı yaşattı. Çok daha fazla oy oranı bekleyen İyi Parti adeta şoku yaşarken, %2.84 oy oranına sahip olan DEM Parti adayının gerisinde kaldı.

Diğer adaylar ise bekledikleri oyları alamadı.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş