CUMHURiYET KOŞUSU

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nce düzenlenen Cumhuriyet Koşusu başarıyla gerçekleştirildi.

Yayınlama: 30.10.2017
1.455
A+
A-

Hikmet Şahin Kültürparkı içerisinde gerçekleştirilen koşularda 6 kategoride yaklaşık 400 sporcu yer aldı.

 

90 TAKIM VE 400 SPORCU YARIŞTI






Koşular esnasında bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Şevki Yücel, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Kupası Atletizm Kros Yarışmaları bugün yapılıyor. Miniklerde kız ve erkek, yıldızlarda kız ve erkek, gençlerde kız ve erkek olmak üzere 6 kategoride yarışma yapılıyor. Her sene yapılan Cumhuriyet Kupasına bu sene çok yoğun bir katılım var. Yaklaşık 90’a yakın takım halinde katılım var. Neredeyse her okulda iki takım katıldı. 400 civarında sporcu bugün yarışıyor. Çok büyük illerden daha fazla katılım olduğu için hem ilçede bütün okul müdürlerini hem de beden eğitimi öğretmenlerini tebrik ediyorum. Çocuklarımıza da başarılar diliyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Kupasıyla bu sene eğitim öğretim yılının ilk yarışmasını da başlatmış oluyoruz. Arkasında 27 Aralık’ta Büyük Atatürk Koşusu var. Akabinde İlçe Şampiyonası ve İl Şampiyonası olacak. Buralarda derece alan çocuklar okul sporlarında ilçemizi ve ilimizi Türkiye Şampiyonasında temsil edecek. Geçmiş yıllarda özellikle atletizm branşında İnegöl her zaman ilimizi temsil etmiştir. Geçen sene şampiyonlarımız var. Avrupa derece alan sporcularımız bile var. O yüzden atletizm spor branşlarının anası. Burada çok başarılı olan sporcular diğer branşlarda da başarılı oluyor. Dolayısıyla burada emeği geçen bütün beden eğitimi öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Sporcu sayısındaki artışı geçmiş yıllardaki okulların Türkiye finallerindeki başarısı bunu tetikliyor. Ayrıca atletizmle ilgilenen çok kıymetli beden eğitimi öğretmenlerimiz var. Bunların emekleri tabii ki göz ardı edilemez. Prensipli ve disiplinli çalışıyorlar. O yüzden hocalarımızı tebrik ediyorum. Çok güzel başarılar elde edilecektir” ifadelerini kullandı.

 

1200 METRE KÜÇÜK KIZLAR

1200 metre küçük kızlar ferdi sıralamasında Sezai Karakoç O.O.’ndan Edanur Dugan 1., Sezai Karakoç O.O.’ndan Selenay Karaca 2., Ertuğrulgazi O.O.’ndan Sevda Açıkgöz 3., Sezai Karakoç O.O.’ndan Rümeysa Bayram 4. oldu. Takım sıralamasında ise Sezai Karakoç O.O. 1., Ertuğrulgazi O.O. 2., Abdulhamithan O.O. 3., Dumlupınar O.O. 4. oldu.

 

1500 METRE KÜÇÜK ERKEKLER

1500 metre küçük erkekler ferdi sıralamasında Sezai Karakoç O.O.’ndan Serhat Erol 1., Sezai Karakoç O.O.’ndan Ömer Can Ay 2., Sezai Karakoç O.O.’ndan Talha Başıbütün 3., Abdulhamithan O.O.’ndan Yusuf Gürler 4. oldu. Takım sıralamasında ise Sezai Karakoç O.O. 1., Abdulhamithan O.O. 2., Nuri Pakdil İmam Hatip O.O. 3., Alanyurt O.O. 4. oldu.

 

2000 METRE YILDIZ KIZLAR

2000 metre yıldız kızlar ferdi sıralamasında Sezai Karakoç O.O.’ndan İrem Çakır 1., Sezai Karakoç O.O.’ndan Aslı Uslu 2., Sezai Karakoç O.O.’ndan Sude Tufan 3., Sezai Karakoç O.O.’ndan Zehra Beyhan 4. oldu. Takım sıralamasında ise Sezai Karakoç O.O. 1., Abdulhamithan O.O. 2., Dumlupınar O.O. 3., Ertuğrulgazi O.O. 4. oldu.

 

3000 METRE YILDIZ ERKEKLER

3000 metre yıldız erkekler ferdi sıralamasında Prof. Dr. Selçuk Yahşi O.O.’ndan Alperen Çelikoğlu 1., Sezai Karakoç O.O.’ndan Samet Bozkurt 2., Sezai Karakoç O.O.’ndan Ömer Kepek 3., Sezai Karakoç O.O.’ndan Samet Bacak 4. oldu. takım sıralamasında ise Sezai Karakoç O.O. 1., Abdulhamithan O.O. 2., Alanyurt O.O. 3., Ertuğrulgazi O.O. 4. oldu.

 

3000 METRE GENÇ KIZLAR

3000 metre genç kızlar ferdi sıralamasında Nene Hatun Mesleki ve Teknik And. Lisesi’nden Azime Alan 1., Spor Lisesi’nden Ebrar Bayram 2., Spor Lisesi’nden Hilal Akbulut 3., Spor Lisesi’nden Merve Aslantaş 4. oldu. Takım sıralamasında Spor Lisesi 1., Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi 2., Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 3., Hacı Sevim Yıldız 1 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 4. oldu.

 

5000 METRE GENÇ ERKEKLER

5000 metre genç erkekler ferdi sıralamasında Spor Lisesi’nden Azad Karasu 1., Spor Lisesi’nden Berkay Budak 2., Spor Lisesi’nden Emirhan Ayaz 3., Spor Lisesi’nden Okan Işık 4. oldu. Takım sıralamasında Spor Lisesi 1., Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi 2., Hacı Sevim Yıldız 1 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 3., Hacı Sevim Yıldız 2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 4. oldu.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş