Aktaş ile yola devam

Yayınlama: 07.01.2024
224
A+
A-

2024 yerel seçimleri öncesinde Bursa’da AK Parti’nin adayının kim olacağı resmen açıklandı. Yapılan açıklamaya göre Bursa Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılan istişareler doğrultusunda yeniden aday gösterildi. Aktaş’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da tek adayı olduğu bir süre önce dile getirilmişti.

Bursa’nın heyecanla beklediği karar açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isimler üstünde yaptığı incelemenin ardından Alinur Aktaş ismi açık ara ön plana çıktı.

Yapılan değerlendirmenin ardından Aktaş, diğer isimlere ağırlık sağlayınca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da isteği yerine gelmiş oldu.






Erdoğan’ın uzun zamandır takip ettiği ve hizmetlerini incelediği Aktaş, yeniden AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu.

ALİNUR AKTAŞ

1970 yılında Bursa’nın İnegöl ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini İnegöl’de tamamladıktan sonra Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi işletme bölümünden mezun oldu. İnegöl mobilya sanayisinde uzun yıllar üst düzey yöneticilik yaparak özel sektörde deneyim kazandı.

Siyasete Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Yönetim Kurulu üyesi olarak adım atan Aktaş, 2004 seçimlerinde İnegöl Belediye Başkanlığı’na seçildi. İnegöl’de gerçekleştirdiği projelerle kente çeşitli yenilikler kazandırdı. İnegöl AVM, Yeni Pazaryeri, İnegöl TOKİ Konutları, İnegöl Mobilya Organize Sanayi Bölgesi, İnegöl Kent Müzesi gibi önemli projeler Alinur Aktaş döneminde hayata geçirildi.

Recep Altepe’nin istifasının ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Aktaş, evli ve iki çocuk babasıdır. Bu bilgiler ışığında, Aktaş’ın uzun ve başarılı bir kariyere sahip olduğunu ve Bursa’nın beklentilerine cevap verebilecek bir lider olarak yeniden aday gösterildiğini gözler önüne seriyor.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş