ALİJA’DAN SREBRENİTSA PROGRAMI

Alija Düşünce Derneği tarafından önceki gün Srebrenitsa Katlimaı’nın 22. Yıldönümü nedeni fotoğraf sergisi izlenime açıldı. Programında devamında ise çocukların oyunculuğunu üstlendiği ve katliamı anlatan tiyatro gösterileri yer aldı.

Yayınlama: 14.07.2017
565
A+
A-

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen programa Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Hayati Bedir, ve bazı dernek temsilcileri katıldı.

 

ÜLKEMİZDE DE BİR SREBRENİTSA YAŞATILMAK İSTENİYORDU






Programına açılış konuşmasını gerçekleştiren Uluslararası Alija Düşünce Derneği Başkanı Ahmet Sert, “Sırp Ordusu Srebrenitsa´yı işgal etmiş, insanlık tarihinin en karanlık sayfası yaşanıyordu. İnsanın kanını donduracak vahşet ve zulüm inanılmaz boyutlara varmıştı. Müslüman Boşnak halka uygulanan bu zulüm gözlerini kırpmadan masum 8 bin 372 erkek, kız, kadın, çoluk çocuk hunharca katledilmişti. Aslında Srebrenitsa´da acı halen devam ediyor. Mavi kelebeklerin izlerini takip ettiğimizde bulduğumuz toplu mezarlardan anlıyoruz. Dolayısıyla Srebrenitsa´da katliam ve acı halen devam ediyor. Çıkarılan toplu mezarlar vahşetin boyutunu ortaya koyuyor. Diller, sayfalar, satırlar Ebu Leheböldü diyorlar. Ebu Leheb ölmedi. Zulüm, gözyaşı, kin, ihanet kıtalar geziyor. Kâh Suriye, Afganistan´da, kâh Yemen´de doğu Türkistan´da, Bosna´da Srebrenitsa´da… 15 Temmuz´da da ülkemizde de bir Srebrenitsa yaşatılmak isteniyordu. Ancak bizim birliğimiz ve beraberliğimiz sayesinde buna milletçe fırsat vermedik. Evet, 300 şehit vermiştik. Merhum Aliya ‘savaşta büyük zulme uğradınız, zalimleri affedip affetmemekte serbestsiniz, ancak yapılan soykırımı unutmayın, unutursanız tekrarlanır´ diye ifade etmişti” dedi.

 

BOŞNAK DEĞİL MÜSLÜMAN OLDUKLARI İÇİN KATLETTİLER

Daha sonra açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Bosna Avrupa´ya açılan bir kapıdır ve çok ama çok önemlidir. Bosna´da yaşanan Srebrenitsa katliamı ve o dönemde yaşanan acıların bir tane nedeni vardı; onları Boşnak değil Müslüman oldukları için katlettiler. Bu tabloyu iyi algılamak lazım… Aliya bir düşünce adamı, dava adamıydı. Birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz bize kimse dokunamaz. Eğer bu değerlerimize sahip çıkmazsak, Suriye oluruz. Biz Bosna gibi 10 milyon nüfuslu ülke de değiliz, 80 milyonuz. Biz büyük bir devletiz. Ortak değerlerimize sahip çıkalım” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından Srebrenitsa katliamı yaşları 5 ila 7 arasında değişen dernek üyelerinin çocukları tarafından canlandırıldı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş