ALPER TABAN, PROJELERİ FAALİYETE GEÇİRİYOR

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, gazetemize özel açıklamalarda bulunarak, İnegöl’de belirlenen bir kırsal bölgede kayak merkezi yapımı için çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Bakanlık nezdinde görüşmelerin olumlu olduğunu belirten Taban, “Çok güzel bir yeri şehrimize kazandırabiliriz” dedi.

Yayınlama: 28.04.2020
8.335
A+
A-

ULUDAĞ’DAN DAHA BÜYÜK OLACAK

Belediye Başkanı Alper Taban, sır gibi sakladığı projelerinden biri olan ‘Kayak merkezi’ projesini gazetemize anlattı. Taban görüşmelerin çok olumlu ilerlediğini ve İnegöl kırsalına Uludağ kayak merkezinden daha büyük olan bir kayak merkezi kazandırılabileceğini söyledi.

 






KAYAK YAPMAYA MÜSAİT

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Taban, “Bölgemiz doğal özellikleri açısından buna uygun. Kış turizmi açısından Uludağ’ın çok yakınındayız. Beraberinde bölgemizde de Uludağ rakımına ulaşmış yaylalarımızı taradığımızda, kayak yapmaya müsait yerlerimizin olduğunu görüyoruz” dedi.

 

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

“Rakımsal anlamda üzerinde kar kürelenmesini muhafaza edebilecek, beraberinde üzerindeki karı, kayak yapılabilecek ölçekte kalabilmesini sağlayan bölgeler üzerinde bir çalışma yaptık” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Taban, “Bu çalışmayı da Bakanlığımıza teklif ettik.  Yani bu bölge gelip üzerinde daha teknik daha detay bir çalışma yapılırsa inanıyorum ki burası Uludağ’ın alternatifi bir kayak merkezi noktasına döndürülebilir. Çalışmaları bu noktada sürdürüyoruz” dedi.

 

ŞEHRİMİZE GÜZEL BİR YER KAZANDIRABİLİRİZ

Taban sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

 

“Bölge olarak Uludağ’ın kayak yapılan pistinden daha uzun olduğu ifade edildi arkadaşlar tarafından. Ama tabi ben gidip bir ölçüm yapmadım. Eğitim ve ağaçlandırma olarak da iyi bir noktada bölgemiz. Bu nedenle çok güzel bir yeri şehrimize kazandırabiliriz”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş