YENi OYLAT iÇiN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Kurşunlu Mahallesi’nde bulunan termal suyun tahlillerinde sağlığa faydalıdır raporu çıktıktan sonra Belediye Başkan Alper Taban profesyonel yatırımcılar ile görüşmelere başlandığını açıkladı.

Yayınlama: 09.02.2020
1.005
A+
A-

Türkiye’nin mobilya üretim üssü olarak öne çıkan İnegöl, aynı zamanda Oylat Kaplıcaları ile tanınan bir termal turizm ilçesi. Kurşunlu mevkiinde bulunan yeni termal su kaynağı ise İnegöl’ün bu alandaki iddiasını artırdı.

 

İnegöl’ün ‘güçlü mobilya’ algısını ‘güçlü şehir’ algısına dönüştürmek için çalışmalar yürüttüklerini belirten İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Kurşunlu’da bulunan yeni termal su kaynağını duyurarak, “Yeni bir Pamukkale, yeni bir Oylat doğacak” dedi. Alanda bir termal tesis kurulması için profesyonel yatırımcılarla görüşmeler yürütüldüğünü açıklayan Taban, “İlçemizde ikinci bir Oylat gelişimi söz konusu. Kurşunlu’da bulunan ve debisi çok yüksek olan termal suyun izinleri alındı. Suyun sağlığa faydalı olduğuna dair raporlar da tamamlandı. Şu anda profesyonel yatırımcılarla görüşme halindeyiz. Otelcilik anlamında marka ve zincir özellikte olan kuruluşlarla görüşüyoruz. Bu yatırım bizi dünyaya tanıtacak. Türkiye’ye doğanın içinde, Ankara karayolundan 3 kilometre içeride, ulaşımı da kolay yeni bir termal merkez kazandırıyoruz” dedi. Alper Taban, dünyada bu alanda gelişmiş olan ülkelerdeki örnekleri de incelemek üzere önümüzdeki günlerde bir dizi yurt dışı seyahati planladıklarını söyledi.






 

HABER: CİHAN EZLEN



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş