Asyalı mobilyacıların ilk tercihi; İnegöl Mobilyası

Yayınlama: 27.02.2024
88
A+
A-

AGM Ajansın koordinatörlüğünde İnegöl’e gelerek burada toptan mobilya alımı için ikili görüşmeler gerçekleştiren Özbek, Kazak ve Tacik mobilyacılar, İnegöl mobilyasının Çin ve Rus mobilyasına kıyasla daha kaliteli olduğunu ifade etti.

Özbekistan, Kazakistan ve Tacikistan’dan toptan mobilya alımı için AGM Ajans aracılığı ile İnegöl’e gelen 13 mobilyacı, Oylat’taki bir otelde ikili görüşmelere başladı. Bir yandan ikili görüşmeler gerçekleştiren heyet, diğer yandan ise anlaştığı firmaların mağaza ve fabrikalarını ziyaret ediyor.

Özbekistan, Kazakistan ve Tacikistan’dan alım heyetinin koordinatörlüğünü gerçekleştiren AGM Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Galip Meriç, uzun uğraşlar sonucu güzel bir organizasyon ile yabancı alım heyetini Türkiye’ye getirdiklerini belirtti.






AGM Ajansın 14 yıllık tecrübesi alım heyetini İnegöl’e getirdi

Meriç, 14 yıl boyunca yurt dışında mobilya firmalarını ziyaret ettiklerini ve buradan yola çıkarak alım heyetlerini Türkiye’ye getirdiklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Özbekistan, Kazakistan ve Tacikistan’dan mobilya alım heyetlerini İnegöl’e getirdik. Burada amacımız ikili görüşmeler, fabrika ve mağaza ziyaretleri. Dünya pazarı çok hızlı. Bizde bu vesile ile daha önce 14 yıl boyunca yurt dışındaki firmalarını ziyaret etmiştik. Bundan sonra inşallah yurt dışındaki alım heyetlerini İnegöl’e davet edip, hem yeni tasarım ürünlerini göstermek hem fabrika ve mağaza ziyaretleri yapmak hem de ikili ilişkileri ilerletmek istiyoruz”

Özbekistan Taşkent’ten gelerek İnegöl’de ikili görüşmeler gerçekleştiren Özbek Mobilyacı Farhod Salıev (42), Türk mobilyasının Çin ve Rus mobilyasına göre daha kaliteli olması ve pandemi döneminde Çin’in kapılarını kapatması ile toptan mobilya alıcılarının Türkiye’ye yöneldiğini ifade etti.

Kalite olarak Türkiye mobilyası daha kaliteli

Salıev, Özbekistan da Türk mobilyası satan mağazaların sayılamayacak kadar çok olduğunu ifade ederek,

“2017-2018 Yıllarında İnegöl Fuarı’na geldik. O zamandan itibaren Türk mobilyasını Özbekistan Taşkent’te satıyoruz. Bizim ülkemizde Çin mobilyası satanlar var, Rus mobilyası satanlar var ve ülkemizde mobilya üretenler var. Ama genelde insanlar Türk mobilyasını seviyor. Bunun nedeni de kalite ve görüntü. Çok şükür 7-8 senedir çalışıyoruz. Özbekistanlılar Türk mobilyasını seviyor. 10 Sene önce ülkemizde Türk mobilyasını satan mağaza çok azdı, 2-3 taneydi. Şimdi sayısını bilemeyeceğim kadar çok. O nedenle insanlar da Türk mobilyasını tercih ediyor. Tercihlerinden dolayı Türk mobilyası satan firmalar çoğaldı. Çin mobilya mağazaları azaldı, pandemiden dolayı kapandı. Kalite olarak Türkiye mobilyası daha kaliteli” dedi.

Bu organizasyon işi çok iyi

İnegöl mobilyasını teknoloji ve kalite olarak iyi bulduğunu belirten Özbek Mobilyacı Abdurazzok Abdukayumov (39), gerçekleştirilen organizasyondan dolayı mutlu olduğunu belirtti.

Abdukayumov, gerçekleştirilen ikili görüşmelerin iyi geçtiğini ve Türk mobilyacılarla tanıştıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“İnegöl Mobilyası Özbekistan için güzel mobilya. İnegöl Mobilyası denilince aklıma kalite ve teknoloji geliyor. İnegöllü firmalar ile iyi çalışıyoruz. Şimdi koltuk işine girdik. Özbekistan’da 4 tane mağazamız var. Satışlarımız iyi. Biz Türkiye mobilyasını satıyoruz ve yatak sektöründe satış yapıyoruz. Bu organizasyon işi çok iyi. Benim çok hoşuma gitti. Görüşmelerimiz iyi oldu, tanışmalarımız iyi oldu. Fabrikaları geziyoruz. İki gün görüşmeler oldu, yarın ve sonraki gün fabrika ve mağaza ziyaretleri olacak. Bu organizasyonu çok beğendik”

Özbekistanlılar olarak İnegöl’ü pandemiden sonra keşfettik

Özbekistan’da pandeminin ardından Türk mobilyasına olan talebin arttığını belirten Abdukayumov, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı:

“Eskiden Özbekistan’da, pandemiden önce Özbekistan’daki evlerde Çin malları çoktu. Toptancılar Çin’den çok mobilya getirip mağazalarda satıyorlardı. Türk mobilyası satan mağazalarda vardı ama çok iyi değildi satışları. Pandemiden sonra Çin kapandı. Daha sonra Çin’den toptan mobilya satın alan mobilyacılar, Türkiye’ye geldiler, alışveriş yaptılar. Biz Özbekistanlılar olarak İnegöl’ü pandemiden sonra keşfettik. İnegöl denilince, mobilya şehri olarak aklımıza geliyor. Çin’den sonra alımları buraya taşıdık”

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş