Ateş Karıncaları’ndan anlamlı ziyaret

Yayınlama: 13.01.2024
46
A+
A-

Ateş Karıncaları Gençlik Hareketi Derneği, İnegöl Belediyesi Fatma Göztepe Huzurevi’ni ziyaret ederek sosyal farkındalık oluşturdu.

Gençler ve çocuklardan oluşan 40 kişilik bir grup ile huzurevi sakinlerini ziyaret eden Ateş Karıncaları, anlamlı bir etkinliğe imza atmış oldu.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Tarık Bostancı, şunları söyledi:






“Ateş Karıncaları Gençlik Hareketi Derneği olarak genç kardeşlerimizle birlikte farkındalık çalışması adı altında huzurevi ziyareti gerçekleştirdik. Ziyaretten gençlerimiz ve çocuklarımız çok memnun oldular, duygusal anlar yaşadılar ve aynı oranda buradaki büyüklerimizin de çok mutlu olduğunu ifade edebilirim.

Aynı zamanda bir nebze de olsa çevresel duyarlık, nesiller arası iletişim sağlayabilmenin mutluluğunu yaşadılar. Allah Rasulu (a.s.v) ‘Yaşından dolayı ihtiyara hürmet eden her gence Allah, yaşlılığında kendisine hürmet/hizmet edecek kimseler müyesser kılar (nasip eder)’ diğer bir hadiste ‘Eğer süt emen çocuklar, beli bükük yaşlılar, otlayan hayvanlar olmasaydı, üzerinize azab sel gibi inerdi’ buyurmuştur. Yani gençlerimize bu tür programlarla uygulamalı olarak manevi derslerde vermeye gayret ediyoruz.

Bu tür etkinlikler, toplumda farklı yaş grupları arasında köprüler kurarak anlayışı artırıyor ve yaşlıları toplumun aktif bir parçası olarak görmeyi teşvik ediyor. İnsana dokunan sosyal sorumluluk projeleri, toplumsal dayanışma ve anlayışın güçlenmesine önemli bir katkı sağlamaktadır. Büyüklerimize huzurlu bir ortamda olduklarını hissettirmek ve onları mutlu etmek her şeyden önce vefa borcumuzdur.

Ben burada bu programda emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ediyorum. Bütün İnegöllü hemşehrilerimizi, özellikle gençlerimizi buraya ziyarete gelmelerini tavsiye ediyorum. Allah’a emanet olun”

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş