İnegöl tepkisiz kalmadı

Son günlerde ülkemizde meydana gelen çocuk istismarı ve cinayetleri nedeni ile ilçe halkı tarafından tepki yürüyüşü düzenlendi. Düzenlenen yürüyüşe yüzlerce İnegöllü vatandaş katılırken, ‘İdam’ sloganları atıldı. Belediye önünde başlayan protesto yürüyüşü, Heykel mevkiinde sona erdi.

Yayınlama: 06.07.2018
1.411
A+
A-

Son günlerde ülke basınına yansıyan ve yürekleri dağlayan çocuk istismarı ve cinayetleri nedeni ile İnegöllüler tepkisiz kalmayarak farkındalık oluşturmak ve yetkililere seslerini duyurmak için yürüyüş düzenledi.

 

Belediye önünde başlayan yürüyüş, Heykel mevkiinde son bulurken, yüzlerce kişi hep bir ağızdan idamın gelmesini ve bu canilerin idam edilmesini istedi.






 

Yürüyüşün ardından yürüyüş yaparak tepkilerini dile getiren vatandaşlar adına açıklamalarda bulunan Serpil Şan isimli vatandaş, “Dilim varmıyor söylemeye. Yüreğimiz yanıyor. Acılarımızı birleştirsek, Arş-ı Ala’ya yükselir.Eylül’lerimizin, Leyla’larımızın ve daha bir çoğunun anne ve babalarının acılarını paylaşıyoruz. Yalnız değilsiniz. Sizlere sabır diliyorum. Acınız acımızdır. Öfkemiz çığ gibi büyüyor. Ne diyor Mehmet Akif Ersoy, ‘Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda’… Artık topraktan minik bedenler fışkırıyor. Tecavüze uğramış, işkenceye maruz kalmış bedenler… Tecavüzün affı olmasın istiyoruz. Bu sapıklardan yeryüzü temizlensin istiyoruz. Tek yürek olduk, tek neden olduk, artık ‘yeter’ diyoruz. İdam gelsin istiyoruz. Bunu yapmaya kimse bir daha cüret edemesin. Kadına, hayvana en acısı da bebeklerimize yapılan tecavüzün affı olmasın istiyoruz. Bırakın küçük bedenler annelerinin koynunda, babaların gölgesinde büyüsün. Annelerin dokunmaya kıyamadığı, babaların bakmaya doyamadığı o küçük bedenlerin paramparça ediyorlar. Bu nasıl zulümdür? Şimdi soruyorum; oğlunuz, kızınız kapı önünde oynarken ne kadar güvende? Ya da hala orada duruyor mu? Çünkü tecavüze uğrayan binlerce çocuktan biri de sizin ki olabilir. Yetkililere sesleniyoruz; bunlar için bir önlem alınmazsa, öncekiler gibi bu yaşananlar unutulacak ve bir tek hatırlayan o yavruların ailesi olacak. Lütfen sesimiz duyulsun” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş