Atık malzemelerden ürünler yapıyorlar

İnegöl Belediyesi’nin Engelsiz Sosyal Yaşam Merkezi’nde hayata geçirdiği Hayal Atölyesi’nde, 7’nci sınıf öğrencileri atık malzemelerden yeni ürünler yapıyor.

Yayınlama: 02.01.2019
942
A+
A-

 

Belediye Başkanı Alper Taban, atölyeyi ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.

 






BEREKETLİ BİR YIL DİLİYORUM

Ziyaret sırasında bir açıklama da yapan Başkan Taban, yeni yıla ilişkin mesajlar verdi. Taban, “Yeni bir yıla başlangıç yapmış olduk. Ben bir kez daha şehrimizde yeni yılın sağlıklı, huzurlu bir şekilde geçmesini yüce rabbimden temenni ediyorum. İnşallah bereketli bir yıl geçiririz hep beraber” dedi.

 

7’NCİ SINIF ÖĞRENCİLERİ ATÖLYEDE HAYALLERİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRECEK

Hayal Atölyesi hakkında da bilgiler veren Taban, “İçerisinde bulunduğumuz mekan, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde isminde de bir değişiklik yaptığımız Engelsiz Sosyal Yaşam Merkezi olarak isimlendirdiğimiz bir merkez. Burada kurduğumuz Hayal Atölyesi ile de hem engelli bireylerin hem de okullarımızdan öğrencilerin gelip hayallerini gerçeğe dönüştürmesini arzu etmiştik. Tabi burada birden fazla faydayı planladık. Bunlardan bir tanesi, Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Hanımın başlattığı sıfır atık projesini şehrimizde uygulamaktı. Sıfır atıktan kastımız; hayatımızdaki atıkları minimuma indirebilmek ve eğer ortaya çıkan bir fire veya atık varsa bunu faydalı bir hale dönüştürerek yeniden kazanmaya çalışmak. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yaptığımız protokol gereği de Ortaokul 7’nci sınıf öğrencilerimizin buraya gelerek atölyelerimizden faydalanmalarını arzu ettik. Bu çağrıya ilk yanıt veren okulumuz Dipsizgöl Ortaokulumuz oldu. Ben burada kıymetli okul idarecilerimize, öğrencilerimize teşekkür ediyorum bu konuda sorumluluk aldıkları için” şeklinde konuştu.

 

ATÖLYEDE NELER YAPILIYOR?

Atölyede yapılan çalışmalara da değinen Alper Taban, “7’nci sınıf öğrencilerimiz burada galoş üretiminde ve yine kırpık atıklardan yastık yapımı gibi, beraberinde tekstilde kullanılan rulolardan kalemlik yapımı gibi çalışmalarla atıkları hayata yeniden kazandırıyorlar. Biz de bunları inceleyip gördük. Tabi bunları yaparken Engelsiz Sosyal Yaşam Merkezimizi kullanan engelli bireylerimizle de bir arada bulunuyorlar. Ortaklaşa bu işi yapıyorlar ve hayatın gerçeklerini bir anlamda görmüş oluyorlar. Ben çok faydalı bir proje olacağını düşünüyorum. İnşallah Hayal Atölyemizi çocuklarımızın tüm hayallerini kapsayacak hale dönüştüreceğiz ve öğrenci kardeşlerimizin de engelli kardeşlerimizle tanışmasını, atıkların daha faydalı hale getirilmesini burada gerçekleştirmiş olacağız” açıklamalarında bulundu.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş