AVRUPA’DA 50 KM TüRKiYE’DE KAFAYA GöRE

Yaz aylarının gelmesi ile beraber Avrupa’da yaşayan gurbetçiler ilçemize gelmeye başladı. Avrupa’da şehir içinde 50 km hızı geçemeyen bazı gurbetçilerin, İnegöl’de saniyeler içinde 100 km hıza çıkmaya çalışması vatandaşların tepkisini çekti. Konu hakkında görüşleirni aktaran vatandaşlar, “Avrupa’da 50 km, Türkiye’de kafaya göre” ifadelerini kullandı.

Yayınlama: 30.07.2018
1.039
A+
A-

Yurt dışında yaşamlarını sürdüren gurbetçiler ilçemize giriş yapmaya başladı. Sokaklarda ve cadde üzerinde Fransa, Hollanda, Avusturya, Almanya ve Belçika plakalı araçları görmek mümkün. Özellikle okulların tatil olmasıyla birlikte ülkemize giriş yapmaya başlayan gurbetçiler, Kurban Bayramının da tatillerine denk gelmesi nedeni ile okulların tatil olmasından bir müddet sonra gelip bayramlarını da memleketlerinde geçiriyor.

 

ÇOĞU GURBETÇİ ARAÇLA GELİYOR






Yurt dışından gelen gurbetçiler genel olarak kendi araçlarıyla ülkeye giriş yapıyor. Uçakla seyahat eden gurbetçiler ise daha azınlıkta. Yurt dışında araçlarıyla gelen vatandaşlar, yurt içinde de rahat seyahat edebilmek için araçla gelmeyi tercih ediyor. Gurbetçilerin gelmesi ile birlikte yaz mevsiminde İnegöl’ün nüfusunun yaklaşık 5 bin daha artacağı düşünülüyor.

 

BAZI GURBETÇİLER ÇİLEDEN ÇIKARIYOR

Avrupa’da şehir içinde 50 km hızı geçemeyen bazı gurbetçiler, memleketlerinde ise trafik kurallarını alt üst ediyor. İnegöl’de son günlerde yabancı plakalı araçların şehir içinde hızlı seyir halinde olması ilçe vatandaşlarını da rahatsız ediyor.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş