AYASOFYA AÇILINCA İSTANBUL’A ÇIKARMA YAPILACAK

İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Ahmet Lekesizyiğit, Ayasofya Camii’nin açılışını iple çektiklerini ifade ederek, “Ayasofya’nın açılacağı gün İnegöl’den İstanbul’a çıkarma yapmak istiyoruz. Yıllar sonra açılacak olan camimizde namaz kılıp, dualar etmek istiyoruz” dedi.

Yayınlama: 06.07.2020
717
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Lekesizyiğit, “Bildiğiniz gibi Ayasofya Camii Fatih Sultan Mehmet Han’ın İstanbul’u fethetmesinin nişanesidir. Haksızlığa maruz kalarak camiden müzeye çevrilmiştir. Bu da biz Müslümanların içini kanatmaktadır. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ilk sinyali vererek, Ayasofya Camii’nin açılması için bazı söylemlerde bulundu. Bizlerde ulusal kanallardan takip ediyoruz. Ayasofya’nın açılması Ümmet-i Muhammed için mutluluk vesilesidir” dedi.

 

Ayasofya’nın açılmasını iple çektiklerini belirten Lekesizyiğit, konuşmalarını şu ifadelerle sonlandırdı:






 

“Ayasofya Camii’mizin açılmasını iple çekiyoruz. Halılarının 1 ay önceden sipariş verildiğini biliyoruz. Kısa zaman içerisinde açılacağını düşünüyorum. Açılışın yapılacağı ilk gün İnegöllü Romanlar olarak İstanbul’a çıkarma yapmak istiyoruz. İnşallah bunu gerçekleştireceğiz”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş