Babasultan Barajı tarlalara hayat veriyor

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin beraberindeki heyet ile birlikte geçtiğimiz günlerde yapımı tamamlanan ve hizmete sunulan Babasultan Barajı’ndan sulaması yapılan bir tarlayı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Şahin, “Alın terimizin karşılığı fıskiyelerden bereket olarak akıyor. Allah devletimize zeval vermesin, devletimiz üzerinde kara bulutlar dolaştırmak isteyenlere aman vermesin” dedi.

Yayınlama: 20.06.2018
685
A+
A-

Geçtiğimiz gün Baba Sultan Barajı’ndan gelen su ile sulaması yapılan tarlayı AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, Muhtarlar Derneği Başkanı Resul Kayman ziyaret etti.

 

HÜSEYİN ŞAHİN’E TEŞEKKÜR






Ziyaret ile ilgili açıklamalarda bulunan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “İnegöl ovasının büyük bir hayalini gerçekleştirdik. Kurban kesmek suretiyle Babasultan Barajından gelen suyu tarlaya vererek işimizi gerçekleştirdik. Bu sistem çok önemli. Çiftçinin girdi maliyetlerinin düşmesi konusunda önemli bir proje. Mazotla kıyasladığınızda 10’da 1 avantaj sağlanıyor. Burada yaklaşık 41 bin dekar alanı sulayacak. Ortaköy ve Deydinler civarına kadar uzanıyor. Bu projenin çok önemli bir maliyeti vardı, gerçekleşmesi için müthiş bir performans sergilemek gerekiyordu. Bu performansı da Bursa Milletvekilimiz Hüseyin Şahin sergiledi. Bununla ilgili birçok kez toplantılar yapıt. Kendisinin müthiş katkılarıyla gerçekleştirdik. Bugün mutluluğunu yaşıyoruz. Vekilimiz tarladaki hidrantlardan tutun tüm konuları bizden iyi biliyor. Tüm çiftçilerimiz adına kendilerine teşekkür ediyoruz. Bugün burada bir açılış yapmıyoruz, bismillah diyerek bu suyu vereceğimiz için kurban kestik. Sayın Vekilimizin de hizmetleri çok olduğu için kendilerini davet ettik ve teşekkür ediyoruz” dedi.

 

HAYALİNİ KURDUĞUMUZ BİR PROJE

İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı Resul Kayman ise, “Babasultan projesinin temeli 1991 yılında atılmıştı. Bu bizim uzun zamandır hayalini kurduğumuz bir projeydi. Sayın Vekilimizden sonra bu iş çok hızlı bir şekilde yürüdü. Köylüler olarak kendisine teşekkür ediyoruz. Allah milletimize ve devletimize zeval vermesin” şeklinde konuştu.

 

ALLAH RAZI OLSUN

Çiftçi Mustafa Uçar, “Bu suyu bize getirenlerden Allah bin kere razı olsun. Çiftçi kardeşlerimiz yeraltı suyu olmayan binlerce tarlalarda mahsulünü ekti, sulayacak zaman bulamayınca bu konulara yöneldik. Her şeyimizi tamamladık, suyumuzu da verdiler. Genç çiftçiler olarak yapılan bu hizmetlerden memnunuz” diye konuştu.

 

Daha sonra konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “Bugün bizim için de mutlu bir gün. Çok uzun yıllardır beklenen bir hizmet. Toprak su ile buluştu. Yerinde incelemek için geldik, çok mutluyuz. 41 bin dönüm alanda su kendi cazibesi ile toprakla buluşuyor. Allah bol bereket versin, mahsul değerini ve ederini bulsun, ürün kalitemiz artsın. Bu konuda büyük Türkiye Cumhuriyetinin imkânları, Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Orman ve Su İşleri Bakanımızın çok büyük desteği var. Kendilerine müteşekkiriz. Yılların hayali gerçekleşti. Çiftçimiz mutlu. Yerin altına döşenen su şebekesinden cazibeyle gelen su ürünü suluyor. Hidrant ve vanaların çalışması nedeniyle 2 aylık bir gecikme oldu. Bölge Müdürümüz hidrant ve vanaları yerine taktırarak çiftçimizi mağdur etmediler. Yaz mevsimine girerken ihtiyaç olacağını belirttiler. Çok bahtiyarım. İlçe Başkanımız bu konuda bizi çok sıkıştırdı, tarım kesimi bunun faaliyete geçmesiyle ilgili taleplerde bulundu. Alın terimizin karşılığı fıskiyelerden bereket olarak akıyor. Allah devletimize zeval vermesin, devletimiz üzerinde kara bulutlar dolaştırmak isteyenlere aman vermesin. Türkiye hak ettiği noktaya gelecek, hep beraber çalışıp Türkiye’yi muhasır medeniyetler seviyesine ulaştıracağız. 4 yıl önce Babasultan Barajında su biriktiğinde yeraltı şebekesi ihalesi yapıldığında gazeteleri tek tek ziyaret etmiştim, en büyük hayalim bu suyun toprakla buluşmasıdır demiştim. Şükür bitmiş. Ziraat Odası Başkanım da bunu bize göstermek için davet etti. Allah herkesten razı olsun. Bundan faydalanmak için çiftçilerimizin BUSKİ binasından üye olmaları gerekiyor. Şuana kadar yüzde 10 nispetinde beklenen gerçekleşti. Bir an önce üye olup sayaç ve kartlarını alırlarsa biz de bu konuda hizmetin herkese ulaştığını görürüz. Bir öncekinin çok çok daha altında maliyet olduğu belirtiliyor. 10’da 1 maliyete düşmüş durumda. Hükümetimizin ziraatçısına sağladığı bir faydadır. Allah utandırmasın” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından vanalar açılarak tarlalar sulandı. Akabinde ise Ziraat Odası yönetimi tarafından Hüseyin Şahin’e teşekkür plaketi takdim edildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş