BAE ile ticaret hacmi 5 yılda 25 milyar dolar olabilir

Yayınlama: 19.09.2023
47
A+
A-

TİM Başkan Vekili ve MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, Dubai’de düzenlenen Türkiye – Birleşik Arap Emirlikleri Ticaret Heyeti ve B2B Toplantısı’nda açıklamalarda bulunarak, Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması’na kapsamında5 senede 25 milyar dolar ticaret hacmi hedefine ulaşılabileceğini ifade etti.

Dış ticarette uzun soluklu stratejik ortaklık kurmak istedikleri Birleşik Arap Emirlikleri’ne ihracat yapan Türk şirket sayısının son on yılda 2 katına çıkarak 2022 yılında 8 bin rakamına ulaştığını söyleyen Ahmet Güleç, gerçekleşen ihracat miktarını ise 5,3 milyar dolar olarak açıkladı.

Mart 2023’te imzalanan ve bu ay itibariyle yürürlüğe giren Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması’na da değinen Ahmet Güleç, ihracatçılara önemli kolaylıklar sağlayacak anlaşma ile 5 senede 25 milyar dolar ticaret hacmi hedefine ulaşılabileceğini ifade etti.






Güleç, 2023 Yılının ilk sekiz ayında BAE ülkelerine gerçekleşen ihracat miktarını 4,4 milyar dolar, geçen yılın aynı dönemine göre yaşanan artışı ise %32 olduğunu ifade etti.

Güleç, organizasyonun gerçekleşmesinde büyük emeği geçen Türkiye Cumhuriyeti Abu Dabi Büyükelçisi Tugay Tunçer’e ve gösterdikleri iş birlikteliğinden ötürü Dubai Ticaret Odası ve Türkiye-BAE İş Konseyi’ne teşekkür etti.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş