BAŞKAN öZDEMiR “üRETiCiNiN MALiYET YüKü iYiCE AĞIRLAŞIYOR”

İnegöl Genç İşadamları Derneği (İGİAD) Başkanı Hakan Özdemir, sanayide kullanılan doğal gaza Kasım ayı için yüzde 48’lik zam yapıldığını, böylece yılbaşından bu yana yapılan toplam zam artışının yüzde 150’ye dayandığını ifade ederek, bu zamların üreticinin maliyet yükünü iyice ağırlaştırdığını söyledi.

Yayınlama: 04.11.2021
347
A+
A-

Başkan Hakan Özdemir ,”. Türkiye ve dünya pandeminin yan etkilerini en sert şekilde hissetmeye devam ediyor. Enflasyon, lojistik sıkıntılar, enerji maliyetleri zaten hammadde tedarik sıkıntısı yaşayan üreticinin belini iyice bükmüş durumdadır.

Döviz kurundaki ani dalgalanmalar ile birlikte günlük değişen tedarik listeleri sağlıklı bir maliyet hesabı yapmamıza engel olmakta en kötüsü bir sonra ki günü öngörememekteyiz.

Son 13 ayda doğalgaz fiyatlarına yaklaşık yüzde 150 yakın zam artışı yaşanmıştır. Elektriğin yüzde 40 yakını hala doğalgaz santrallerinden elde edildiği için doğalgaza zam elektrik zamı olarakta yansıyacaktır. Üretici bu fiyatları sübvanse edebilecek noktayı çoktan geçmiş bulunmaktadır. Türkiye’nin daha çok üretim, yatırım ve istihdama ihtiyacı olduğu bu dönemde doğalgaza yapılan bu zam enflasyonu da artıracaktır. Üretim ve yatırıma daha fazla destek olup, sanayimizin rekabet gücünü korumalıyız” dedi






Mobilya sektörü gibi inşaat sektörünün de ardı ardına gelen zamlardan muzdarip olduğuna değinen Başkan Özdemir, “Bu durum biz sanayicilerin olduğu gibi çalışanlarımızın da ekonomik gücüne olumsuz anlamda etki edecektir. İhracatın dinamosu sanayiciyi teşvik etmek ülkenin bekası olması gerekirken, yapılan zamlar bilhassa ihracatta Türk sanayicisinin elini zayıflatacaktır. Bizler üretim süreçlerinde işleyişin bozulma ihtimaline karşı endişeliyiz” diye konuştu.

Başkan Özdemir, “İnegöl’ümüz özelinde mobilyada hammadde, boya, kereste, sunta, MDF, cam, sünger ve diğer girdilerin üzerine bu zamlar, maliyet artışının zorlu süreçlerde bile üretmekten vazgeçmeyen iş insanları için motivasyon düşürücüdür. Sanayicimizin çarkları döndürebilmesi için omuzlarındaki maliyet yükünün hafifletilmesi gerekiyor. İnegöl iş dünyası olarak karar vericilerden, alınan zam kararını yeniden gözden geçirmelerini talep ediyoruz” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş