Başkan Taban’dan net mesaj; Ya fiyatlar düşecek Ya da cezalar kesilecek

Dolardaki dalgalanma ile birlikte gıdadan giyime birçok sektörde ürünlere yapılan zam sonrası açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, dolardaki düşüş ile beraber ürün fiyatlarının düşürülmesi gerektiği ve bununla ilgili de Zabıta Ekipleri marifeti ile denetimlerin aralıksız süreceğini belirtti.

Yayınlama: 23.12.2021
1.213
A+
A-

Döviz kurunda yaşanan düşüş sonrası gözler marketler başta olmak üzere fiyat etiketlerine çevrildi. Dövizdeki yükseliş nedeniyle fiyat artıranlardan indirim beklenirken, konu hakkında Ticaret Bakanı Mehmet Muş’tan bir açıklama gelmişti. Muş, “Döviz kurlarındaki düşüşü, tedarik zincirinin her halkasında fiyatlara yansıtmayanlara karşı denetimlerimiz artarak devam edecek. Fırsatçılara göz açtırmayacağız” ifadelerini kullanmıştı.

 

Dolar kurunda yaşanan artışın ardından gıdadan giyime birçok sektör ürünlerine zam kararı alınmıştı.  Doların düşmesinin ardından vatandaşlar, zam yapılan ürünlerde fiyatların düşürülmesin noktasında taleplerini sosyal medyadan paylaşmaya devam ediyor.






 

Vatandaşların talep ve önerine duyarsız kalmayan Belediye Başkanı Alper Taban, Zabıta Ekipleri marifeti ile bu kapsamda denetimlerin sıklaştırılarak devam edeceğini belirtti.

 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Taban, şu ifadeleri kullandı:

 

“Son dönemde döviz kurlarında yaşanan artış sonrası gıdadan giyime kadar birçok ürünün fiyatı artmıştı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı; ‘Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat’ sistemi ile dolar 18 liradan 11 liralara kadar geriledi. Doğal olarak doların artması ile beraber ürünlere yapılan zamlar, doların düşüşe geçmesi ile de fiyatlarının düşürülmesi gerekiyor. Bu kapsamda özellikle vatandaşlarımızın da tarafımıza ilettiği konular var”

 

İnegöl’de geçtiğimiz günlerde 30 işletmeye ceza kesildiğini belirten Taban, konuşmalarını su ifadelerle sürdürdü:

 

“Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde İnegöl’de farklı fiyat politikası uygulayan 30 işletmeye cezalar kesildi. Bu işletmelerde vatandaşlarımızın aleyhine bir durum söz konusuydu. Biz vatandaşlarımızın aleyhine olacak olan her işin karşısındayız. Vatandaşlarımızın doların düşüşü ile beraber fiyatların düşmesini beklemesi en doğal haklarıdır. Bizler de Zabıta Ekiplerimizin marifeti ile denetimlerimizi aralıksız sürdüreceğiz”

 

Fiyatların düşmesinin vatandaşların alım gücünü daha da arttıracağını belirten Taban, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

 

“Dolar kuruna endeksli olarak fiyatlarını arttıran işletmelerimize de seslenmek istiyorum. Evet dolardaki artışla beraber onlarında fiyatlarına zam yapmaları doğaldır ama dolardaki ani düşüşle birlikte arttırılan fiyatların da düşürülmesi gereklidir. Biz denetim noktasında elbette elimizden geleni yapacağız ama işletme sahiplerinin de merhametli olmasını ve vatandaşlarımızı üzmemesini istiyorum. Bu noktada inşallah işletmelerimizde dolardaki düşüşe kayıtsız kalmayarak fiyatları düşürürler. Aksi halde ciddi cezai işlemlerle karşılaşabilirler”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş