Özel bilim dünyası okulları Öğrencileri, işveren ile buluşturacak

İnegöl 2. İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde inşaatı devam eden Özel Bilim Dünyası Okulları kurucu ve yönetim kadrosu İnegöl’de görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okuyacak olan 300 öğrenciden ücret talep etmeyeceklerini belirten Özel Bilim Dünyası Okulları’nı anlatan okul müdürü Ertan Kalkanlı, ” Öğrencileri işveren ile buluşturacağız” dedi.

Yayınlama: 18.12.2017
3.118
A+
A-

Tanıtım programında ilk konuşmayı gerçekleştiren Özel Bilim Dünyası Okulları kurucularından iş adamı Abdullah Ezim, “Okulumuzun inşaatına başladık. Son sürat devam ediyor. Okulumuzun ismi Özel Bilim Dünyası Okulları olacak. Bu okullarda ağırlıklı  teknik eğitim okuludur. Bu okulların bir özelliği olacak. Burası bir kolej olacak ama öğrencinin cebinden eğitim ve öğretim ile ilgili ödeme olmayacak. MEB’in, YÖK ile yapığı düzenleme ile bu okulumuzdan mezun olan teknik öğrencilerin, eğitim aldıkları bölümle ilgili üniversitelere girişte devletimizin tanıdığı bir kontenjan var. Okulumuzun inşaatı hızla devam etmekte. Önümüzde ki eğitim sezonuna okulumuzun açılışı yapılacak” dedi.

 

12 BİN M2’DE EĞİTİM






Daha sonra konuşan Özel Bilim Dünyası Okulları müdürü Ertan Kalkanlı, ” Evet okulumuz 2018-2019 eğitim öğretim yılı itibariyle İnegöl İhtisas OSB’nde başlayacak. Büyük ağırlığı tamamen ücretsiz bir teknik kolej ve akademik koleji bulunan bir kampüs şeklinde olacak. Saygıdeğer kurucularımızdan Abdullah Ezim bey sanayici, Ersin Bahçeci bey mimar ve Hatun Malkaralı hanım inşaat mühendisi. Ben Ertan Kalkanlı olarak ta okul müdürlüğünü yürütmeye çalışacağım.  Okulumuzun fiziki imkanlarından bahsetmek istiyorum. 2018-2019 eğitim öğretim yılında faaliyete geçecek olan bu okul, yaklaşık 20 bin m2’lik bir açık alan üzerine kurulmuş olan, idari, bina ve dersliklerden 7 bin m2, 5 bin m2 atölyeler olmak üzere toplam 12 bin m2 kapalı alandan oluşacak. Burada okulumuzda planlaması bulunan 48 derslik,  fizik,kimya ve biyoloji laboratuarları, bilgisayar destekli kütüphanesi, yaklaşık 800 m2 kapalı spor salonu,yaklaşık 400 kişi kapasiteli konferans salonumuz, yemekhane ve meslek alanlarına ait uygulama atölyelerimiz bulunacak” şeklinde konuştu.

 

300 ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ EĞİTİM

Okul binasının 2 bölümden oluştuğunu belirterek konuşmasını sürdüren Kalkanlı, ” Akademik ve Teknik kolej olacak. Teknik kolejimizde toplam 36 dersliğimiz, akademik kolejimizde ise toplam 16 dersliğimiz olacak. Öğrenci alımında iki kriter kullanacağız. MEB’in yapacağı TEOG yerine gelen sınavı kullanabiliriz yada kendimiz bir seçme sınavı yapabiliriz şuanda net bir şekilde belli değil. Çok kısa bir süre içerisinde de ilk önce ön kayıt anlamında İnegöl ölçeğinde, hatta Yenişehir’i de dahil etmeyi düşünüyoruz, öğrenciler için seçme sınavı yapmayı düşünüyoruz. Bu sınav çerçevesinde, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 300 öğrenci, Anadolu Lisesi’nde ise 96 öğrenciyi saflarımıza katmayı planlıyoruz.  Sınav mevcutlarımız ise   Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde 30 kişiden olacak, Anadolu Lisesi’nde ise 24’er kişiden oluşacak.  Öğrencilerimi 11.  ve 12. sınıfta işletmelerde staj görecek. Biz okul sanayi işbirliği birimi oluşturacağız. Bu birimin işleri, iş verenlerin taleplerini toplayacağız. Mezun öğrencileri işveren ile buluşturacağız. Bunu okul bünyesinde her yıl yapacağız. Okulumuz tamamen bir özel okul, bir kolej ve özel sektör mantığı ile yürütülecek kurum. 300 tane her yıl alacağız teknik kolejimizden eğitim öğretim ücreti adı altında hiç bir ücret talep etmeyeceğiz. Biz diğer okullarda olduğu gibi 9 ve 10. sınıfta ortak dersler verilecek, 11. sınıfta ise ihtisas yapmak istediği alanda ki dersleri yapacağız. Her sınıf seviyesinde ücret talep etmeden, ilave çalışma programları oluşturduk. Cumartesi günleri ek ders demedin çünkü biz normal eğitim öğretim esnasında zaten derslerimizi hiç bir eksik bırakmadan aktarmayı hedefliyoruz. Hafta sonu yapılacak olan çalışma isteyen öğrenciler için, öğretmenler ile birebir görüşebilecekleri etüt programı şeklinde gerçekleştirmeyi düşünüyoruz.  Meslek Lisemizde 3 tane alanımız var. Biri Makine Teknolojileri alanımız, Mobilya ve iç mekan tasarımı alanı ve Tasarım Teknolojileri alanı olacak. Tasarım Teknolojileri alanı Türkiye’de 10 okulda var, Bursa’da ise ilk olacak. Tasarım Teknolojileri alanı aldığı eğitim ile bir çok sektörde görev yapabilecek.  Meslek Lisemizde 10 şube açmayı planlıyoruz. Bu şubelerin 4’ü Mobilya ağırlıklı, her yıl 9.sınıfta 10.sınıfa geçen 120 öğrencimiz mobilya ve iç mekan tasarımı alanına gidecek. 90 öğrencimiz makine ve 90 öğrencimizde Tasarım Teknolojileri alanında olacak.  Anadolu Lisesi’nde okuyacak olan öğrencilerimiz için ücret talebimiz ise velileri üzmeyecek” ifadelerini kullandı. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş