Bayrak şanına yakışır olmalı

İnegöl İlçe Kaymakamı Ali Akça, eskimiş, solmuş, yırtılmış ve kullanılamayacak duruma gelmiş olan bayrakları elinde bulunduran gerçek veya tüzel kişiler ile resmi kurum ve kuruluşların, bayraklarını değiştirmeleri ve eskiyen bayrakların da, imha edilmek üzere İlçe Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğü’ne teslim edilmesi gerektiğini ifade etti.

Yayınlama: 09.03.2018
589
A+
A-

Gerçek veya tüzel kişiler ile resmi kurum ve kuruluşların eski bayrakları gelişi güzel imha edemeyeceğini belirten Kaymakam Ali Akça, imha işlemi için eskimiş, solmuş, yırtılmış ve kullanılamayacak duruma gelmiş bayrakların Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğü’ne teslim edilmesi gerektiğini söyledi.

 

KAFASINA GÖRE KİMSE İMHA EDEMEZ






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kaymakam Akça, “Bayrakların toplanması ve yok edilmesi ilgili yönetmeliğin 5. ve 6. maddelerinde açıkça belirtilmiştir.Bu maddelere göre eskimiş, solmuş, yırtılmış ve kullanılamayacak duruma gelmiş olan bayrakları elinde bulunduran gerçek veya tüzel kişiler ile resmi kurum ve kuruluşlar bu bayrakları ilçelerde kaymakamlığa, illerde valiliğe, yurt dışında büyükelçilik veya başkonsolosluklara teslim etmeleri gerekiyor” dedi.

 

BAYRAKLAR ULULÜNE UYGUN İMHA EDİLİYOR

“Bayraklar kullanım durumlarına baktığımız zaman, gerek kamu kurum ve kuruluşlarda şanına yaraşır bir şekilde olması gerekir” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Kaymakam Akça, “Ama zaman içerisinde bayraklar yıpranıyor. Yıpranan bayrakların toplanması, imhası bir mevzuat içerisinde oluyor. Biz bu bayrak imha komisyonunu kurup, ondan sonra kamu kurumlarından, özel yerlerden gelen bayrakları usulüne uygun bir şekilde imha ediyoruz” dedi.

 

BAYRAK ŞANINA YAKILIR ŞEKİLDE ASILMALI

Akça, konuşmalarını şu ifadeler ile sonlandırdı: “Bayrak bizim ulusal birliğimizin sembolüdür, devlet olmamızın en önemli sembolüdür. Dolayısıyla bayrağımızın şanına yaraşır bir şekilde olması, itina ile asılması gerekir. Yıpranan bayraklar varsa da, vatandaşımızın usulüne uygun imha etmek için Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğü’ne teslim edebilirler.”

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş