DADAŞLAR KURTULUŞUN 99. YILINI KUTLADI

Dadaşlar diyarı Erzurum’un düşmandan kurtuluşunun 99. yıldönümü nedeni ile Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Sani Konukoğlu Camii’nde Mevlid-i Şerif programı düzenlendi. Düzenlenen programda bir miktar para toplanarak, yardım amaçlı kullanılması için İnegöl Beşir Derneği Gönüllü Temsilcilerine teslim edildi.

Yayınlama: 13.03.2017
1.700
A+
A-

İnegöl Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen Mevlid-i Şerif programı, önceki gün Sani Konukoğlu Camii’nde gerçekleştirildi.

 

TARİHE NOT DÜŞÜLECEK NİTELİKTEDİR






Programın ardından açıklamalarda bulunan İnegöl Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği Basın Sözcüsü Lütfi Orhan, şu ifadeleri kullandı: “Tarihi binlerce yıllık geçmişe dayanan, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Erzurum için 12 Mart 1918 tarihi dönüm noktalarından birisidir. Ülkemizin ve bölgemizin düşman işgalinden kurtuluşu olan bu günler aynı zamanda acının, kederin uzun süre yaşandığı, gözyaşının dinmediği zamanlardır. Ama yine bu dönemler, Anadolu insanının onurunu, gururunu, vatan sevgisini, kahramanlıklarını göstermesi açısından da önemlidir ve tarihe not düşülecek niteliktedir”

 

ERZURUM BİR DÜNYA KENTİ

“Bu sene Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılını idrak etmekteyiz. Bu kurtuluş günleri hemen hemen ülkemizin her ilinde gerçekleştirilmektedir. Burada önemli olan bu kutlamaları yaparken tarihin derinliklerine gidebilmek, o yıllarda yaşanan acıları anlayabilmek ve bu acılardan ders çıkarabilmektir. O gün bizlere bu acıları yaşatan küresel güçler geçen 99 yıllık süre zarfında da boş durmamış, insanlarımızın huzurunu bozmak için akla hayale gelmeyen yöntemlerle bizi birbirimize düşürmek için uğraşmış, güçsüz düşürmek, dünya sahnesinden silebilmek için çaba sarf etmişlerdir. Bu önemli günlerimizi ah vah ederek değil, dersler çıkararak yad etmeli, kutlamalıyız. Bizler o kötü günleri hayal dahi etmek istemeyiz. O halde topyekun güçlü olmak zorundayız. Birbirimize kenetlenmek, ülkemizi güçlü, insanımızı mutlu, yarına güvenle bakabilen bireyler haline getirmeliyiz. Yarınlar için çalışmalıyız, üretmeliyiz. Geçmişimizden dersler alarak, gençlerimizi eğitmeli, yenidünya ya çok daha iyi hazırlamalıyız. Zira bilindiği gibi artık savaşlar bilgi, güç ve ekonomi üzerinden yapılmaktadır. Kendi gücümüzün, potansiyelimizin, dünyada hiç bir millete nasip olmayan vatan millet sevgimizin farkında olmalıyız. Dünyanın gözbebeğinin Türkiye, Türkiye’nin gözbebeğinin ise Erzurum olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmamalıyız. İlimiz, yukarıda da belirttiğim üzere birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, tarihi derinliği olan bir vatan parçasıdır. Erzurum hiç şüphe yok ki Kurtuluş Savaşımızın, Cumhuriyet’e giden yolun en önemli kilometre taşlarından birisidir. Mustafa Kemal Atatürk, 23 Temmuz 1919’da Erzurum Kongresi ile, Kurtuluş’a ve Türkiye Cumhuriyetinin Kuruluşuna giden yolu 12 Mart 1918’de kurtarılan Erzurum’dan açmıştır. Tarihten önemli dersler çıkaran Erzurum’umuz bugün de globalleşen dünyada hak ettiği yeri alma noktasında önemli adımlar atmıştır.  Özellikle son yıllarda ülkemizde olduğu gibi Erzurum da da önemli atılımlar gerçekleştirilmiştir. İlimiz, çağdaş dünyaya ayak uydurabilen, teknolojik gelişmeleri yakından takip edebilen bir kent hüviyeti kazanmıştır. Artık bir dünya kenti olan Erzurum yarınlara güvenle bakmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Erzurumluların bu mutlu ve tarihi gününü kutluyor, bir daha O karanlık günlere düşmemek için herkesin üzerine düşen görevleri yerine getirmelerini diliyor, milletimize bu acı dolu günleri bir daha yaşatmamasını Allah’tan niyaz  ediyorum”

 

YARDIM İÇİN PARA TOPLANDI

Program kapsamında bir miktar para toplandığını belirten Derneğin Sosyal Birim Başkan Yardımcısı

Abbas Çelik ise, “Yaptığımız etkinlik kapsamında hemşerilerimizden bir miktar para toplandı. Toplanan ücretlerin yardım amaçlı kullanılması için İnegöl Beşir Derneği Gönüllü Temsilcilerine verdik. Ben bu hayırda emeği geçen tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş