‘Ben seni ameliyat etmiyorum. Git istediğin yere şikâyet et’

2018 Yılında rahatsızlığından dolayı anjiyo olan İnegöllü vatandaş Eyüp Ateş, beyninde baloncuklar olduğu tespit edildi. Pandeminin araya girmesi ile ameliyat olamayan ve uzun bir süre de Bursa’daki hastaneden kendisine dönüş yapılmamasının ardından CİMER’e kendisine yardımcı olunması noktasında yardım istemesi üzerin, doktorundan çirkin tepki geldi.

Yayınlama: 19.12.2021
5.184
A+
A-

İnegöl Akhisar’da ikamet eden Eyüp Ateş isimli vatandaş, 2018 yılında rahatsızlandıktan sonra Bursa’daki bir hastaneye tedavi olmaya gitti. Bu hastanede yapılan anjiyonun ardından, Ateş’in beyninde baloncukların olduğu tespit edildi. Daha sonra bu hastanedeki bir doktor, Ateş’e ameliyat olması gerektiğini belirtti.

 

Eyüp Ateş ameliyat tarihinin belirlenmesini beklerken, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeni ile tarih gecikti. Bugüne kadar hastaneden herhangi bir ameliyat tarihi alınamaması üzerine, Ateş çareyi CİMER’e (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) kendisine yardımcı olunmasını istemesi ile buldu.






 

CİMER’e doktorunun ameliyat olması gerektiğini ama yıllar geçmesine rağmen hala ameliyat için bir tarih belirlenemediğini bu konuda kendisine yardım edilmesi ricasını iletti.

 

Bu sürecin ardından Bursa’daki hastanedeki doktor hakkında soruşturma açılarak savunma istendi. Doktorun savunması ise baştan aşağı yalanla dolu oldu. Savunmasında, Eyüp Ateşi aradığını ve kendisinin ameliyat olmak istemediği gibi ifadeler kullanan doktor, Eyüp Ateş ile yüz yüze gelince çirkin ifadeler kullandı.

 

Gazetemize açıklamalarda bulunan İnegöllü Vatandaş Eyüp Ateş, şu ifadeleri kullandı:

 

“17 Ağustos 2018’de anjiyo oldum. Daha sonra benim ameliyat olmam gerektiğini söylediler. Bende ameliyat tarihini beklemeye başladım. Ameliyat tarihi ile ilgili bizlere herhangi bir tarih vermemeleri ile beraber pandemi salgını başladı. Zaten bu süreçte ameliyat olamayacağımızı söylediler. Bunun üzerin acaba ne zaman ameliyat olacağım diye bekledim. Pandemi sürerken bazı ameliyatların yapılmaya başlandığını haberlerde okuduk. Ama yine bize herhangi bir ameliyat tarihi vermediler” dedi.

 

Etrafındaki insanların, bazı vatandaşların CİMER’e yazması sonrasında ameliyatlarının öne alındığını duyması üzerine kendisinin de CİMER’e yazdığını belirten Ateş, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

 

“Bazı insanların CİMER’e yazdıktan sonra ameliyatlarının öne alındığını duydum. Bende en azından denemek istedim. Aslında kimseyi şikâyet etme gibi bir düşüncem olmadı. Sadece doktorun ameliyat olmam gerektiğini söylediği için bir an evvel bende ameliyat olmak için yazdım. Bu şikâyet gibi algılanmış. Daha sonra doktordan savunma istenmiş. Yapılan savunma ise tamamen yalan içeriklerle dolu. Ben bir an önce ameliyat olmak isterken, doktor bey savunmasında sözde beni aradığını ve benim ameliyat olmak istemiyormuşum gibi ifadeler kullanmış. Ameliyat olmak istemesem neden bu süreci yaşayayım. Ama Allah her şeyi biliyor”

 

Daha sonra kontrol amaçlı Bursa’daki hastaneye gittiğini ve burada doktorun çirkin üslubu ile karşılaştığını belirten Ateş,

 

“Sonra tekrar hastaneye gittim. Burada doktor ile karşılaşınca bana, ‘Sen misin beni şikâyet eden. Bu ne pişkinlik hem şikâyet ediyorsun hem de gelip burada muayene oluyorsun. Benden daha iyi doktorlar var. Ben seni ameliyat etmiyorum. İstediğin yere de git şikâyet et’ dedi. Bunu duyunca çok üzüldüm. Olmaması gereken bir şey. Allah her şeyi görüyor biliyor”

 

Bir vesile ile farklı bir doktora tedavi amaçlı gittiğini belirten Ateş, şu ifadelerle konuşmasını sonlandırdı:

 

“Bir vesilesi ile Bursa’da farklı bir doktora gittik. Oradaki doktorumuzda şuanda ameliyatın gerekli olmadığını belirtti. Baloncuğun patlama yüzdesini 3 olarak söyledi. Birinci patlamalara müdahale edilebilir, önemli olan 2., 3. patlamalar dedi. Sürecin bu şekilde olması bizi üzdü. Başka da bir şey demek istemiyorum”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş