Bereketli Cuma günleri başlıyor

2013 yılında çıkan yangın sonucu kül olan ve Anıtlar Yüksek Kurulu ile Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden inşa edilen Cafer Paşa Beylik Hanı Hanımlar Çarşısı olarak yaklaşık 1 ay önce hizmete açıldı. Han ile ilgili bilgiler veren Cafer Paşa Beylik Hanı Hanımlar Çarşısı Nurcan Yucar, “Bereketli Cuma adı altında bir indirimli günler yapmak istiyoruz ve bunu en kısa zaman gerçekleştireceğiz” dedi.

Yayınlama: 02.02.2018
749
A+
A-

Beylik Hanı ile ilgili bilgiler veren yönetim kurulu başkanı , “Cafer Paşa Beylik Hanı Kadınlar Çarşısı 5 yıl önce yangın geçirip, Anıtlar Yüksek Kurulu ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, 40 dükkânlı bir iş hanı haline getirildi. En güzel özelliği ise Türkiye’de bir ilk olan bu hanı kadınların işletmesi. Kadın girişimlerin bu handa esnaf olarak görev yapmaları Türkiye’de bir ilk. Kadınlar çarşısı var ama bir han olarak ilk defa İnegöl Cafer Paşa Beylik Hanı Kadınlar Çarşısı olarak hizmet veriyor. Bu arada A’dan Z’ye aranacak her şey hanımızda mevcut. Kumaşçı, Terzi, Tuhafiye, Butik, Hattat, El Sanatları ürünleri, hediyelik eşya, dantel tarzı ürünler satan dükkânlar, kafeterya, zücaciye, bebe giyim, iç giyim, tekstlik, ayakkabıcı, kuyumcu, çantacı, eşarpçılarımız mevcut” dedi.

 

ESNAF DESTEK BEKLİYOR






Esnafların KOSGEB’e başvurduğunu söyleyen , “6-7 arkadaşımız KOSGEB’e müracaat etmiş. Önceden belgesi olup müracaat edenlerde var. Birde yeni belge alarak müracaat edenler var. Şuan kesinleşe bir şey yok. Arkadaşlarımızın böyle bir girişimleri mevcut. Ne olacağı konusunda henüz bir bilgi yok. Diliyoruz ki, inşallah  hükümetimiz, Türkiye’de bir ilk olan bu handaki işletmeci bayanlara biraz destek çıkarak, tutmak önemli değil, çok büyük hevesler ile açıldı bu dükkanlar. Biz 3 aylık peşinatlarımızı verdik bu ay bitti. Çokta fazla bir iş olmadı. İnsanlarımızı hanı tanımadığı için, merkezde onlara gerçekten maneviyatı çok güzel olan, her şeyi bulunan bir hanımızdan kimsenin haberi yok. Ümit ediyoruz ki raydı ve gazetelerde ki haberlerin çıkması ile insanlarımızın buradan haberleri olacak. Buraya bir kere gelen bir daha gelecek. Bursa’da ki koza Han gibi olmuş diyen insanlarımız var. Kalabalığımız olur, satışlarımızı yaparsak, esnafımızın yüzü güler. Esnafımız şuanda sıkıntıda. Herkes ne olacağını düşünüyor. Burada bize gerçekten devletimiz,hükümetimiz destek çıkarsa çok iyi olur. Onu da açıkça ifade ediyorum. Geri yönelik ödeme kaydı ile olabilir. Şuan esnafımızı rahatlatacak, şuanda gerçekten bir can suyuna ihtiyaç var. İnsanlarımız çok tedirgin. Bir kapalı çarşımız var,uzun sokağımız var insandan geçilmiyor ama hana gelince kesiliyor. Biz elimizden geldiğince müziğimizi koyduk. Her Pazartesi öğle namazından sonra İshakpaşa Cami imamı ve müezzini gelerek burada hem önce kuran tilaveti ve sonrada rızık ile ilgili duamızı yapıyoruz. Öylece haftaya başlıyoruz. Bunun içinde hocamıza teşekkür ediyoruz. Elimizden geldiğince olması lazım. Burada alışveriş yapacak olan İnegöllü hemşerilerimizin olması lazım. Biz onları bekliyoruz. Yoksa esnafımız biraz sıkıntıda” ifadelerini kullandı.

 

KARA CUMA’YA KARŞI BEREKETLİ CUMA

Bekaretli Cuma günlerini başlatacaklarını belirten, “Biz yönetim kurulu olarak Dünya genelinde başlatılan ve maalesef Türkiye ve İnegöl’de de AVM’lerde başlatılan Kara Cuma kampanyasına karşılık Bereketli Cuma adı altında bir indirimli günler yapmak istiyoruz Bunu en kısa zaman gerçekleştireceğiz. Tarihi önümüzde ki günlerde bildirilecek olan böyle bir projemiz var. Birde hanımızın orta alanı çok güzel. İsteyen olduğu takdirde, sanatkar kardeşlerimiz fotoğraf ve resim sergisi açabilir. Hem bizim için güzel bir aktivite olmuş olur hem de insanlarımızın hanı tanıması açısından çok yararlı olacağını düşünüyoruz. Bizim hanımızın kapısı onlara açıktır. Buda bizim yönetim kurulumuzun aldığı bir karar. Okullardan dahi resim sergisi yapmak isteyen alanı kullanabilirler. Kermes olayı hariç sergileri kabul ediyoruz” şeklinde konuştu. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş