BEŞİR’DEN GÖNÜL KÖPRÜSÜ

Beşir Derneği İnegöl Gönüllü Temsilciliği, Ramazan Ayı nedeni ile yaptığı programlarla ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor. Erzak yardımlarının yanı sıra, ilçe vatandaşlarının hazırladığı sıcak yemekleri ihtiyaç sahipleri ile buluşturan Beşir Derneği İnegöl Gönüllü Temsilcileri, bir yandan da ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için giyim desteğinde bulunuyor.

Yayınlama: 07.06.2017
1.025
A+
A-

Beşir Derneği İnegöl Gönüllü Temsilciliği, Ramazan Ayı’nda ihtiyaç sahibi ailelerin yüzlerini güldürmeye devam ediyor. Sıcak yemek, yardım kolisi ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarını giyindirmek gibi yardımlar gerçekleştiren Beşir Derneği İnegöl Gönüllü Temsilcileri, mazlumların umudu olmaya devam ediyor.

 

İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE SICAK YEMEK






Osmanlı imparatorluğu döneminde Ramazan Ayı geldiğinde, ecdadın ihtiyaç sahiplerini evlerine davet ettiğini ama bu kültürün yozlaşarak yok olmaya yüz tuttuğunu belirten Beşir Derneği İnegöl Gönüllü Temsilcisi Uğur Çiçek, “Ecdadımız Ramazan Ayı’nı hep bir bereket içinde geçirmiştir. Ramazan Ayı’nda tüm esnaflar bir araya gelir ve gerçekten ihtiyaç sahibi olan bir Müslüman kardeşinin borçlarını silerlermiş. Günümüzde tabi bu uygulamanın olması biraz zor. Ecdadımızın Ramazan Ayı’ndaki en güzel davranışlarından birisi de, ihtiyaç sahibini kendi evlerinde ağırlamak. Yani evinde ne varsa iftarda ihtiyaç sahipleri ile paylaşmak. Bu uygulama elbette günümüzde de  yapılır. Bizlerde Beşir Derneği İnegöl Gönüllü Temsilcileri olarak, bunu sürdürmeyi amaçlıyoruz. İlçemizde bulunan vatandaşlar kendilerine iftar için hazırladıkları ne varsa, aynısından ihtiyaç sahiplerine de hazırlıyor. Yemekleri hazırlayan ilçe vatandaşlarımız bizleri arayarak yemeklerini teslim ediyor. Beşir Derneği Gönüllü Temsilcileri olarak bizlerde o yemekleri alıp, belirlediğimiz ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Böylece hem ecdadın güzel amelini hatırlamış oluyoruz hem de ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmeye vesile oluyoruz. Ayrıca bir hususu daha hatırlatmak istiyorum. Bizler lokantalardan gelen sıcak yardım yemeklerini kabul etmiyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerimize gidecek olan sıcak yemekleri, vatandaşlarımız kendi evlerinde yapıyor. Bundaki amacımız da dediğimiz gibi ecdadımızın güzel emlini hatırlamak ve sürdürmektir” dedi.

 

ERZAK KOLİSİ YARDIMLARI

Sadece Ramazan Ayı’nda değil, yılın her ayında ramazan kolisi yardımları yaptıklarını belirten Beşir Derneği İnegöl Gönüllü Temsilcisi Uğur Çiçek, ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için ellerinden geleni yapma gayreti içerisinde bulunduklarını ifade ederek, “Beşir Derneği İnegöl Gönüllü Temsilcileri olarak ihtiyaç sahiplerine yılın her ayında yardım kolileri bırakıyoruz. Ramazan Ayı’nda da erzak kolilerini ihtiyaç sahiplerine görüyoruz. Erzak kolilerinin içerisinde  bir ailenin bir aylık erzak ihtiyacı mevcut. Dediğimiz gibi yardım kolisi yardımlarımız Ramazan Ayı’na özel bir yardım değil, yılın her ayında yaptığımız bir uygulama” dedi.

 

ÇOCUKLAR MUTLULUKTAN UÇUYOR

İhtiyaç sahibi ailelere yapılan yardımlar kapsamında çocukların olduğu evlerin tespit edildiğini be bu evlerdeki çocukların da bir yandan giysi ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten Beşir Derneği İnegöl Gönüllü Temsilcisi Uğur Çiçek, şu ifadeleri kullandı: “Beşir Derneği İnegöl Gönüllü Temsilcileri olarak sadece ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımında bulunmuyoruz. Gıda  yardımlarının yanı sıra ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarını giyindiriyoruz. Onlar için çeşitli giysiler hazırlayıp, yardımları ulaştırırken çocuklara da sürprizler hazırlıyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerin çocukları bu gibi şeylerle çok mutlu oluyorlar” dedi.

 

BAGIŞ YAZ 4042’YE GÖNDER 5 TL’LİK YARDIMDA BULUN

Ülke genelinde 150 bin ekmek üretim kapasiteli fırın ve 15 bin kişilik yemek üretim tesisi ile mazlumların yanında olduklarını belirten Çiçek, “Günde 150 bin ekmek üretim kapasitesine sahip  fırın, 15 bin kişilik yemek üretim tesisi ile mazlum ve mağdurların hizmetindeyiz. Hayır işlerinde bağışlarımızın çok önemli bir yeri var. İnegöllü kardeşlerimizde, ‘Bagıs’ yazıp 4042’ye gönderip 5 TL’lik destek verebilirler” dedi.

 

MİSYON

Beşir Derneği’nin misyonu ile ilgili açıklamalarda bulunan Gönüllü Temsilci Uğur Çiçek, “Kendisine yetemeyen, desteğe ve hizmete ihtiyacı olan, istismara açık hale gelmiş mahzun ve mahcup gönüllerin müjdeleyicisi ve onların hamisi olarak hiçbir ayrım yapmadan, paylaşmayı erdem haline getirmiş gönüller ile buluşturmak, sosyal adalete ve kardeşliğe destek olmak, hayır işlerinin yaygınlaşması için gece gündüz dünyanın her yerinde insanlara hizmeti nimet bilmektir” dedi.

VİZYON
Çiçek, son olarak Beşir Derneği’nin vizyonu ile ilgili bilgiler vererk, konuşmasını şu ifadelerle tamamladı: “Doğal afet ve başka nedenlerle dünyanın herhangi bir yerinde, biçare düşmüş, evsiz kalmış, salgın hastalıkların pençesinde bir lokmaya muhtaç kalmışlara, merhametlinin elini uzatmak, İmkânsızlıklardan dolayı okuyamayan, eğitimi yarım kalmış gönüllere sahip çıkmak. Meslek ve beceri kazandıracak kurslar açarak hayat boyu eğitimi desteklemek. Hayata tutunamamış, her şeyin değiştiği bir dünyada sahipsiz kalmış fakir ve yetimlere ulaşmak ihtiyaçlarını karşılamak, rehberlik yapmak. Hastalıklara duçar olmuş ve biçare kalmışların hizmetini görmek tedavilerini üstlenmek. Doğuştan veya sonradan özür sahibi olmuşların toplumda yer almaları ve hiçbir eksiklik hissetmemeleri için gören gözleri ve yürüyen ayakları olmak Kısaca nerde bir mahzun ve mahcup gönül varsa, orda ve onlarla olmak amacımızdır”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş