BEŞiR’DEN GöNüL KöPRüSü

İnegöl Beşir Derneği temsilcileri tarafından organize edilen, İnegöl halkının destekleri toplanan 2 tır dolusu yardım malzemesi, ihtiyaç sahipleri ile buluşturulmak üzere Suriye’ye gönderildi. Tırların uğurlama töreninde açıklamalarda bulunan İnegöl Beşir Derneği Temsilcisi Uğur Çiçek, “Beşir Derneği, mazlum ile hayırsever vatandaşlarımız arasındaki köprü olmaya devam ediyor” dedi.

Yayınlama: 07.04.2019
785
A+
A-

İnegöllü yardımsever vatandaşlardan toplanan yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam eden İnegöl Beşir Derneği Temsilciliği, bu kapsamda 2 tır dolusu yardım malzemesini Suriye’ye gönderdi.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Beşir Derneği İnegöl Temsilcisi Uğur Çiçek, “Bildiğiniz üzere Doğutürkistan, Suriye, Filistin, Mısır, Myanmar olmak üzere Ümmet-i Muhammed’in olduğu çoğu yerde kan ve gözyaşı var. Bizler de Beşir Derneği temsilcileri olarak buradaki kan ve gözyaşını en aza indirmek, insanların bir nebzede olsa ihtiyaçlarını karşılayarak onları mutlu etmek için Allah rızası için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” dedi.






 

İnegöl halkının destekleri ile 2 tır dolusu yardım malzemesinin Suriye’deki çadır kentlerde yaşayan mazlumlara ulaştırılması için bir araya geldiklerini belirten Çiçek, şöyle devam etti: “Beşir Derneği olarak mazlumların olduğu her bölgeye yardımları ulaştırmak adına gayret gösteriyoruz. Şimdi ise İnegöl halkının destekleri ile toplanan yardım malzemeleri ile dolu 2 tırı bölgeye göndermek için bir araya geldik. Ben İnegöl halkına göstermiş oldukları gayret ve duyarlılıktan dolayı çok teşekkür ediyorum. Allah milletimize zeval vermesin”

 

Beşir Derneği olarak çalışmaların sürdüğünü ifade eden Çiçek: “Beşir Derneği olarak çalışmalarımız devam ediyor. Gerek ilçemizdeki yardıma muhtaç ailelere gerekse de ülke dışındaki mazlumlara yardım malzemelerinin ulaşması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 

KAMU YARARINA ÇALIŞAN DERNEK

Beşir Derneği’nin kamu yararına çalışan dernek statüsünde olduğunu hatırlatan Çiçek, “Beşir Sosyal Yardımlaşma Derneği İçişleri Bakanlığının 26/03/2013 Tarihli ve 1188 Sayılı Yazısı üzerine, 5253 Sayılı Dernekler Kanununun 27. Maddesine Göre, Bakanlar Kurulunca, 22/04/2013 Tarihinde 5545 Sayılı Karara istinaden derneğimiz Kamu Yararına Çalışan Dernek statüsü hakkına sahip olmuştur” dedi.

 

MİSYON

Çiçek, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Kendisine yetemeyen, desteğe ve hizmete ihtiyacı olan, istismara açık hale gelmiş mahzun ve mahcup gönüllerin müjdeleyicisi ve onların hamisi olarak hiçbir ayrım yapmadan, paylaşmayı erdem haline getirmiş gönüller ile buluşturmak, sosyal adalete ve kardeşliğe destek olmak, Hayır işlerinin yaygınlaşması için gece gündüz dünyanın her yerinde insanlara hizmeti nimet bilmektir”

 

VİZYON

“Doğal afet ve başka nedenlerle dünyanın herhangi bir yerinde, biçare düşmüş, evsiz kalmış, salgın hastalıkların pençesinde bir lokmaya muhtaç kalmışlara, merhametlinin elini uzatmak, İmkânsızlıklardan dolayı okuyamayan, eğitimi yarım kalmış gönüllere sahip çıkmak. Meslek ve beceri kazandıracak kurslar açarak hayat boyu eğitimi desteklemek.Hayata tutunamamış, her şeyin değiştiği bir dünyada sahipsiz kalmış fakir ve yetimlere ulaşmak ihtiyaçlarını karşılamak, rehberlik yapmak. Hastalıklara duçar olmuş ve biçare kalmışların hizmetini görmek tedavilerini üstlenmek. Doğuştan veya sonradan özür sahibi olmuşların toplumda yer almaları ve hiçbir eksiklik hissetmemeleri için gören gözleri ve yürüyen ayakları olmak Kısaca nerde bir mahzun ve mahcup gönül varsa, orda ve onlarla olmak amacımızdır”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş