Bilge lider ‘İzzetbegovic’ unutulmadı

Yayınlama: 20.10.2024
47
A+
A-

Alija Düşünce Derneği Başkanı Ahmet Sert, Bosna Hersek’in Bilge Lideri Aliya İzzetbegoviç’in vefatının 21. yılı münasebetiyle düzenlenen anma programında önemli açıklamalarda bulundu. Sert, Aliya’nın düşünce dünyası ve mücadelesini daha iyi anlamak için bir okuma programı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Ahmet Sert, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Uluslararası Alija Düşünce Derneği olarak Bosna Hersek’in bilge lideri Aliya’yı, vefatının 21. yılında rahmetle andık. Yazmış olduğu kitapları okuyarak düşünce ve mücadelesini anlamaya çalıştık ve bir okuma programı gerçekleştirdik. Bosna-Hersek’in Bilge Lideri Aliya İzzetbegoviç, ‘Merhamet Medeniyeti’nin büyük evladı olarak bütün dünyaya insanlığın ne demek olduğunu gösteren bir şahsiyettir”

Sert, Aliya’nın liderlik ettiği zorlu savaş döneminde yaşanan bir olayı aktararak, onun merhametli yaklaşımına vurgu yaparak,






“Bosna trajedisinin yaşandığı en zorlu dönemde, Boşnak ordusundan liderler, Aliya’ya ‘Sırplar ve Hırvatlar köylerimizi bombalıyor, kadınlarımızı, çocuklarımızı ve yaşlılarımızı öldürüyor. Bize de izin ver, onların köylerini basalım, onlara korku salalım’ dediklerinde, Aliya, başkomutan sıfatıyla kendi askerlerine ‘Asla! Onlar (Sırplar-Hırvatlar) bizim öğretmenimiz değiller. Savaşta onlardan öğrenecek bir şeyimiz yok. Merhametle davranacağız’ demişti. İşte bu tarihi söz halen kulaklarımızda çınlıyor” dedi.

Sert, günümüzde de benzer zulümlerin yaşandığını dile getirerek, İsrail ve ABD’nin, Birleşmiş Milletler eşliğinde Filistin ve Gazze halkına yönelik saldırılarına yaşandığını belirtti.

İnsanlık değerlerinin ayaklar altına alındığını belirten Sert,

“Bugün siyonist İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri, Birleşmiş Milletler eşliğinde Gazze ve Filistin halkına yönelik acımasız saldırılar gerçekleştiriyor. Masum çocukların, kadınların ve yaşlıların öldürülmesine şahitlik ediyoruz. Siyonist İsrail’in gerçekleştirdiği bu zulümler, Filistin ve Gazze’de insanlığın tükendiğini gösteriyor” şeklinde konuştu.

Sert, açıklamasının devamında İslam dünyasının birliğe ihtiyacı olduğunu belirterek:

“Onların gücü, vicdan sahibi milletlerin dağınıklığından kaynaklanıyor. Rabbim İslam ümmetine Endonezya’dan Fas’a kadar birlik nasip eylesin ve yeryüzünde yaşanan tüm haksız zulümlerin karşısında topyekün bir insanlık mücadelesinde bizi birleştirsin” ifadelerini kullandı.

Son olarak, Aliya İzzetbegoviç’i saygıyla andıklarını belirten Ahmet Sert, “Bosna Hersek’in Bilge lideri Aliya İzzetbegoviç’in vefat yıl dönümünde onu saygı, rahmet ve şükranla tekrar anıyoruz. Bu vesileyle, Aliya’yı anlamak üzere bir okuma programı gerçekleştirdik. Bu programda da Aliya İzzetbegoviç’in ‘Özgürlüğe Kaçışım’ kitabından bazı anekdotları okuyarak, onun düşünce dünyasını ve mücadele anlayışını derinlemesine ele aldık” dedi.

Ahmet Sert’in konuşması, Aliya İzzetbegoviç’in merhamet ve insanlıkla örülü liderlik anlayışını bir kez daha hatırlattı.

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş