İNEGÖL’DE KONUT ALAN ZARAR ETMİYOR

“İnegöl’de bulunan sanayi tipi yatırım araçları ve konut yatırımları senelik kira artışları hesap edildiğinde, 10-12 yılda nakdi geri dönüş sağlıyor. Mülkün değer kazanması noktasında ise; İnegöl son 10 yıl hesap edildiğinde sanayi arazilerinde 15 katı, konut arazilerinde 10 katı, fabrika ve iş yerlerinde 6 katı, dairelerde 4 katına kadar fiyat artışları sağlamıştır. Yani şöyle düşünelim; her ay kira geliri sağlayıp uzun dönem de mülkün satışını durumunda da kar yapıyorsunuz” şeklinde konuştu.

Yayınlama: 21.08.2019
662
A+
A-

Konut satışları geçen yılın aynı dönemine göre Türkiye genelinde %17,5’lik düşüş meydana geldi. İnegöl Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Melih Uçaravcı, ilçemizde durumu ele aldı.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Uçaravcı, “Geçen yılla bu yıl arasında Temmuz ayı TUİK’e göre %35,5 gerilemiş durumda. Geçen yıl İnegöl’de Temmuz ayında 416 adet daire satılmış. Bu yıl Temmuz ayında ise bu rakam 268’e kadar gerilemiştir. Haziran ayında bu rakam 200 adetti. Temmuz ayında 68 adet fazla satış yaptık. Buda bir önceki aya göre %34 artış gösteriyor demek. İnşallah Ağustos ayı daha da iyi olacak. Geçen yıl ilk 7 ayda 2488 adet daire satılmış. Bu yıl ise aynı sürede 1863 adet, yüzde hesabına vurursak bu %25,1 gerilemeye denk gelmekte” dedi.






 

DÜŞÜŞTEKİ EN BÜYÜK ETKEN

Konuşmalarını sürdüren Uçaravcı, “Ülkemizin içinde bulunduğu maddi durgunluk döneminde bilindiği üzere en çok etkilenen inşaat sektörü oldu. Bizler emlak sektörüne hizmet veren meslektaşlarımızla daha çok çalışıp vatandaşların birikimlerini konut yatırımları yapmaları için çaba sarf ediyoruz. Faize yatırım yapanlar kısa vadede ciddi karlar yaptıklarının inancındaydılar. Son haftalarda gelen faiz indirimi sonucu faizden paralarını alıp konut yatırımına geçiyorlar” dedi. 

 

“Ülkemizdeki yaşanan son ekonomik durgunluktan sonra; İlçemiz gayrimenkul yatırımları açısından Türkiye’nin ilgiyle baktığı şehirler arasında bulunuyor” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Uçaravcı, “Türkiye de ki yatırımcı şu anda yatırımlarını tekrar dizayn döneminden geçiyor ve güvenli limanlara ihtiyaç duyuyor. İnegöl’e yatırım yapan yatırımcı, durgunluk döneminde dahi mülklerini değerinde satmakta sıkıntı yaşamıyor” dedi.

 

İNEGÖL’DE YAPILAN YATIRIMLARIN AVANTAJLARI

Uçaravcı, İnegöl’de yatırım yapmanın avantajlarını hakkında bilgi vererek, “İnegöl’de bulunan sanayi tipi yatırım araçları ve konut yatırımları senelik kira artışları hesap edildiğinde, 10-12 yılda nakdi geri dönüş sağlıyor. Mülkün değer kazanması noktasında ise; İnegöl son 10 yıl hesap edildiğinde sanayi arazilerinde 15 katı, konut arazilerinde 10 katı, fabrika ve iş yerlerinde 6 katı, dairelerde 4 katına kadar fiyat artışları sağlamıştır. Yani şöyle düşünelim; her ay kira geliri sağlayıp uzun dönem de mülkün satışını durumunda da kar yapıyorsunuz” dedi.

 

Uçaravcı, konuşmalarını şöyle sonlandırdı: “Ağustos ayı meslektaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde, geçen aydan daha iyi bir şekilde geliyor. Devlet bankalarının yaptığı faiz indirimi piyasalar tarafından olumlu karşılanmış bulunmakta. En kısa zamanda Gayrimenkul sektörü daha iyi olacak diye tahmin ediyoruz. Faiz indirimleri geldikçe piyasa birkaç yıl önceki seyrine dönecektir”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş